У ЧНУ відсвяткували ювілей одного з ННІ

У ЧНУ відсвяткували ювілей одного з ННІ

Навчально-науковий інститут педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького 16 травня відзначив свій перший ювілей. Для відзначення 10-тої річниці з дня створення інституту в затишній актовій залі зібралися викладачі, студенти, випускники, партнери інституту. Перед концертом кожен міг оглянути виставку художніх робіт викладачів і студентів кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва інституту-ювіляра. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби навчального закладу.

На виставці були також представлені наукові здобутки викладачів шести кафедр інституту. Деякі праці мають гриф Міністерства освіти і науки України, що підтверджує високу кваліфікацію науковців і демонструє внесок, який вони зробили в розвиток освіти.

Відкриваючи урочистості, ректор Черкаського національного Олександр Черевко привітав колектив інституту. Він зазначив, що за десятирічну роботу ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва має гарні здобутки та результати, які піднімають рейтинг усього університету.

– Дякую директору інституту Тимофію Десятову та колективу за наполегливу, вимогливу, результативну роботу. Завдяки цьому університет випускає кваліфікованих спеціалістів.

Ректор нагородив викладачів кафедр почесними грамотами, подяками та грошовими преміями.

Із вітальним словом до колективу й гостей свята звернувся директор інституту Тимофій Десятов. Він висловив подяку своїм колегам за спільну працю, побажав кожному з них терпіння та наснаги у щоденній роботі з підготовки фахівців у сфері педагогіки й мистецтва. Студентам побажав розвивати свої таланти, рухатися вперед та досягати професійних висот.

– За десять років своєї діяльності інститут підготував когорту висококваліфікованих фахівців для різних галузей освіти, образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва, дизайну, освітнього менеджменту, сфери соціального захисту та соціальної роботи. За цей час ми стали дружнім колективом, який чекає в свою сім’ю нових талановитих студентів і викладачів.

Інститут-ювіляр святковим концертом вітали студентські колективи та мистецькі колективи міста. «ДівАн», «Серця трьох» – гордість ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва на честь річниці показали свої найкращі номери.

Інститут педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва провів свій ювілей у затишній атмосфері друзів і близьких. Теплі слова вітання та побажання, святковий концерт зробили свято справді незабутнім.

Нагадаємо, що в навчально-науковому інституті педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва студентів навчають 15 докторів наук, професорів, 48 кандидатів наук, доцентів, 1 народний художник України, 4 заслужені художники України, 4 члени Національної спілки художників України. Діють аспірантура з педагогічних спеціальностей, 2 спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських та докторських дисертацій.

Працюють науково-дослідницький центр «Освіта і розвиток»; музей-лабораторія педагогічної спадщини О. А. Захаренка; науково-методичний центр педагогічної майстерності; кабінет соціально-педагогічних технологій; кабінет методичної практико-орієнтованої підготовки фахівців у галузі дошкільної освіти; мистецькі лабораторії.

Студенти мають можливість:

– отримати диплом європейського зразка за програмою «подвійний диплом» у вищій лінгвістичній школі м.Ченстохова (Польща);

– пройти 3-місячне безкоштовне стажування у ВНЗ Польщі;

– розвивати лідерські та творчі здібності в органах студентського самоврядування у вокальному колективі «Серця трьох», театральній студії «Диван».

Викладачі і студенти інституту – ініціатори створення першого волонтерського загону в університеті (2006 рік). Молодь постійно залучається до соціально важливих проектів, акцій, волонтерської діяльності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x