Черкаські рятувальники отримали нові автомобілі

Черкаські рятувальники отримали нові автомобілі

Шість новеньких пожежних автомобілі відтепер є в обласному управлінні ДСНС України в Черкаській області. 5 з них (на базі шасі «КРАЗ») були придбані за кошти державного бюджету, а ще один (на базі шасі «MAN») був придбаний за кошти міського бюджету Черкас. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської міської ради.

Урочисто вручити ключі від нової техніки пожежно-рятувальним підрозділам до управління прибули керівники міста та області. Виступаючи перед присутніми, міський голова Анатолій Бондаренко зазначив, що йому приємно виконувати таку місію.

– Автомобіль «MAN» був придбаний за кошти міської громади. В минулому році депутати на нього виділили кошти – 4 млн. 400 тис. грн. Ця техніка не має аналогів в Україні, адже виготовлена на замовлення. Автомобіль має німецьку комплектацію, відрізняється висотою, що важливо в умовах міста, укомплектований пластиковою ємністю для піноутворювача, має потужний насос. Сподіваюся, що ця нова техніка допоможе швидше і якісніше ліквідовувати надзвичайні ситуації у місті Черкаси, і що життя наших містян стане безпечнішим, – зауважив міський голова Анатолій Бондаренко.

Окрім автоцистерни АЦ 5-50 «MAN», рятувальникам міста Черкаси дістався ще й один новий «КРАЗ». Решта автомобілів, придбаних коштом держбюджету, попрямують до Чигиринського, Уманського, Лисянського і Драбівського районів.

Як зазначив 1-й заступник начальника управління ДСНС України в Черкаській області Сергій Озеран, зараз проводиться робота з оновлення технічного парку служби.

– Ще три роки тому в Черкаські області було 89% техніки, яка вже понад 2 терміни відпрацювала і підлягає списанню. І нині робиться все можливе, щоб забезпечити технікою новітнього зразка наші підрозділи. В минулому році ми отримали 4 автомобілі на базі «МАЗ», в позаминулому автомобіль MAN, в цьому році – 6 автомобілів. Нещодавно ми отримали сучасний катер, щоб можна було виконувати завдання в акваторії Дніпра. Також на сьогодні проходить робота щодо виготовлення пересувного пункту управління для проведення заходів, які пов’язані з реагуванням на надзвичайні ситуації, – розповів рятувальник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x