Люструвати треба кожного чиновника режиму Тулуба-Януковича

Люструвати треба кожного чиновника режиму Тулуба-Януковича

Розроблено програму дій Черкаської обласної адміністрації на короткий термін, від 3 до 5 місяців під назвою «Від Революції Гідності – до гідного життя». Про основні положення цієї програми на прес-конференції розповів голова ОДА Юрій Ткаченко. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Ми розробили програму дій, яка складається з семи пунктів. По-перше, це люстрація, усунення від влади прислужників режиму Януковича-Тулуба, звільнення з керівних посад апарату ОДА всіх прислужників Партії регіонів, що забезпечували її діяльність. Але повинні розуміти також, що серед керівників, є професіонали, які змушені були вступити до Партії регіонів, тому всі вони повинні пройти відповідну люстрацію, обговорення, якщо це директор департаменту в обласній народній раді, якщо це начальник управління, заступник повинен проводитися публічний конкурс, – зазначив Юрій Олегович.

– По-друге, це створення громадської ради. Зараз йде обговорення, з яких сил має складатися рада. Ця організація має контролювати роботу обласної ради, міської ради, надавати пропозиції щодо вирішення того чи іншого питання. Буде забезпечено звітність та публічність дій посадовців, зокрема у сфері формування бюджетів області та районів, проведення тендерів.

Також Ткаченко зазначив, що ще однією важливою проблемою є подолання корупції. Ці процеси мають бути під контролем громадськості. Що стосується корупції в капітальному будівництві, то контрольно-ревізійне управління, фінансова інспекція займаються перевіркою об’єктів капітального будівництва, які до цього часу не добудовані, щоб найближчим часом поставити крапку в розв’язанні цієї проблеми.
– У зв’язку з подіями в країні обов’язково потрібно звернути увагу на захист цивільного населення, мобілізацію народного ополчення, – зазначив Юрій Олегович. – Тому будемо активізувати створення груп громадської оборони. Також треба запровадити патріотичне виховання населення, зокрема молоді, через молодіжні організації, військово-спортивні табори, шкільні та університетські програми.

Говорив голова ОДА й про стрімкий ріст цін. Пообіцяв звернутися до Кабінету Міністрів для запровадження контролю за цінами, особливо на паливно-мастильні матеріали. Юрій Олегович зазначив, що спілкувався з компаніями, які займаються засобами захисту рослин, уже є компанії, які зменшили ціни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x