Студентка ЧНУ серед призерів всеукраїнського конкурсу

Студентка ЧНУ серед призерів всеукраїнського конкурсу

Студентки навчально-наукового інституту іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького спеціальності «Переклад слов\’янських мов» – Юлія Кулінська й Ірина Ушкова стали учасницями Всеукраїнського конкурсу з польської мови. Конкурс відбувся 14 травня у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна. Проводився він у межах заходу, присвяченого Дню українсько-польської дружби з нагоди 100-річного ювілею незалежності Польщі. За його підсумками Юлія Кулінська виборола третє місце. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Перед майбутніми перекладачами виступили поважні гості з Польщі, зокрема, Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Янош Яблонський, віце-консул Республіки Польща у Харкові Ян Здановський, проректор Університету імені Марії Кюрі-Склодовської, професор Бартоломей Малішевський та інші.

Учасники Всеукраїнського конкурсу також відвідали лекції польських професорів, під час яких дізналися про особливості польської граматики, отримали поради щодо успішного проходження сертифікаційного іспиту на знання польської мови.

Юлія Кулінська й Ірина Ушкова дякують організаторам заходу та викладачам кафедри теорії та практики перекладу рідного університету за гарну підготовку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x