У ЧНУ обговорили шляхи розвитку вищої освіти

У ЧНУ обговорили шляхи розвитку вищої освіти

Уже вчетверте Рада молодих учених Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького зібрала як досвідчених, так і молодих дослідників для презентування та обговорення результатів власних напрацювань. Захід відбувся у межах круглого столу «Наука та інноватика – вітчизняний і світовий досвід». Про це «Новій Добі» стало відомо з прес-служби навчального закладу.

Спікерами від Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького стали професор кафедри менеджменту та економічної безпеки Зачосова Наталія Володимирівна та доцент кафедри теорії та практики перекладу Рибалка Наталія Сергіївна. Вони ознайомили колег зі шляхами трансформації аудиторної роботи зі студентами в контексті конвергенції вітчизняної і європейської освіти та особливостями пошуку європейських партнерів для наукової співпраці.

Під час заходу учасники також заслухали доповідь магістрантки Чой Юджин із Кореї на тему «Маніфестація концепту СВІЙ у корейській мовній картині світу». Голова Регіональної ради підприємців у Черкаській області, кандидат економічних наук Турченяк Олександр Васильович розповів про тенденції інноваційного розвитку держави. У свою чергу доцент кафедри бізнес-економіки Київського національного університету технологій та дизайну Бабіна Наталія Олександрівна у своєму виступі наголосила щодо участі викладача у дотриманні академічної доброчесності та доцента. Питання з організації наукової роботи в середній школі щодо норм компетентнісного підходу розкрив учитель Черкаського фізико-математичного ліцею Шульга Віктор Іванович.

Студентську спільноту представила студентка ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Сугак Анастасія Андріївна. Вперше можливість виступити на заході такого рівня отримали учні Черкаського фізико-математичного ліцею: М. О. Симоненко, І. О. Височинський та С. В. Сирота.

Дискусійними під час засідання круглого столу стали питання, присвячені академічній доброчесності, розвитку вищої освіти у країнах Європейського Союзу, інновації в науці та економіці, сучасні форми фінансової підтримки молодих дослідників, проблеми академічної мобільності тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x