Геннадій Бобов допоміг дитячим садочкам на Корсунщині

Геннадій Бобов допоміг дитячим садочкам на Корсунщині

Уже багато років поспіль народний депутат Геннадій Бобов реалізує довгострокову програму допомоги закладам соціальної сфери. Її отримують школи, дитячі садочки, лікарні, ФАПи тощо. Програма допомоги не зупиняється ні на місяць вже понад вісім років. Цього разу Геннадій Борисович завітав до двох дошкільних закладів Корсунь-Шевченківського району.

Дошкільний навчальний заклад «Дружба» Корсунь-Шевченківської міської ради відомий як один із найстаріших і найбільших у місті. Наступного року заклад збирається святкувати 40-річний ювілей. Величезний досвід роботи, звісно, пішов на користь вихователям закладу. На жаль, цього не можна сказати про обладнання садочка. Розташований неподалік, у Стеблеві, дитячий виховний заклад «Росинка» теж відомий далеко за межами свого населеного пункту, але, як і багато освітніх установ нашого краю, потребує фінансової підтримки. На щастя, обидва заклади опинилися в колі турботи народного депутата Геннадія Бобова. Він допоміг садочкам придбати комплекти нових меблів та ігрових модулів.

До послуг 220 малят, які нині відвідують найбільший у Корсуні-Шевченківському садочок, облаштовано 11 просторих групових приміщень, є сучасні спортивна й музична зали, кабінет англійської мови, медичний блок, прогулянкові та спортивний майданчики, куточок лісу, саду, городу. У штаті закладу 50 працівників, які всю увагу приділяють вихованцям.

– Намагаємося розвинути всі здібності, які природа заклала в дитину, – відзначає вихователь-методист закладу Ольга Гулевата. – Маємо дуже багато нагород різного рівня: і республіканського, і з Міністерства освіти, і Академії педагогічних наук, і з Черкаського обласного інституту післядипломної освіти. Особливу увагу приділяємо здоров’язбережувальним технологіям. Щоб діти не тільки займалися спортом, загартуванням, а й знали про своє здоров’я і могли його берегти.

Особливо важливим для дітей є не лише турбота й особистий приклад вихователів, а й те ігрове та навчальне середовище, що їх оточує. Однак переважна більшість обладнання у «Дружбі», в тому числі й меблі, не оновлювалася вже давно. Тож особливо доречним і вчасним став подарунок народного депутата.

Геннадій Бобов допоміг дитячим садочкам на Корсунщині

– Декілька років тому Геннадій Борисович допо­міг нам комп’ютерною технікою, – згадує завідувач дошкільного навчального закладу «Дружба» Корсунь-Шевченківської міської ради Людмила Шкребтієнко. – У роботі такої установи як наша є значна потреба у постійному наборі і друкові певних документів. Тому ми постійно були змушені шукати, де це зробити. Тоді наш депутат нас дуже виручив. Сьогодні діткам подарували іграшки, а перед цим, у кінці квітня, за його ініціативи групу забезпечили меблями. Також за сприяння народного депутата у малюків з’явилися ігрові стінки. Це таке спеціальне обладнання, в якому є куточки природи, кухня для дівчаток, паркінг для хлопчиків і багато всього іншого.

Допомогу отримав і заклад дошкільної освіти «Росинка», що розташований у Стеблеві. Садочок дає роботу 27 особам, відвідує його 131 вихованець віком від 3 років. На відміну від попереднього, стеблівський заклад має значно краще оснащення.

– Такий, яким ви його можете бачити зараз, садочок ми робили протягом останніх 6 років, – розповідає голова Стеблівської ОТГ Олексій Данільченко. – Помаленьку, але майже щороку, вкладаємо в нього кошти. Поміняли вікна, провели газ, перекрили дах, утеплили, відремонтували 2 туалети. Лише минулого року вклали в цей заклад мільйон гривень. Може, для великого міста це і не дуже значна сума, але для нас суттєва.

На жаль, тих коштів, які може дозволити виділити на цю установу місцева громада, не достатньо для того, щоб забезпечити всі необхідні потреби дітей і їхніх вихователів. Та на щастя, світ не без добрих людей. Цю істину вкотре підтверджує народний депутат Геннадій Бобов, піклуючись про найдорожче – дітей.

– Я пам’ятаю, як Геннадій Борисович ще зі своєю передвиборною програмою виступав у школі, – розповідає директор закладу дошкільної освіти «Росинка» Валентина Кутас. – Коли прийшов час ставити запитання, я встала і сказала: «А чи є у вашій програмі щось, що стосується розвитку дошкілля?» Він відповів просто: «Поїдьте і подивіться в Селищі». Згодом голова нашого профкому була на зборах, які проводили в Селищі. Перше, що вона сказала, коли приїхала: «Степанівна, ви б бачили, який садочок у Селищі!» Ми довго наважувалися, а потім і собі звернулися з проханням. І ось результат: Геннадій Бобов допомагає закладу на постійній основі. Нині ж за його сприяння тут укотре з’явилися нові меблі. До всього, замість тих трьох модулів, про які ми просили, тепер маємо аж п’ять. Це два дуже красиві зелені куточки, сучасна ігрова дитяча стінка «Анечка», ігровий модуль «Господиня» та ігровий модуль «Лікарня». Ми все розмістили по групах. І зробили у старшій групі ігрову кімнату за сучасними вимогами.

Хоча новітнє обладнання встановили лише недавно, дітлахи вже встигли полюбити його й оцінити.

– Моя Софійка вже відвідує середню групу, а загалом ходить сюди з трьох років, – ділиться жителька Стеблева Тамара Блохіна. – Їй тут дуже подобається, особливо останнім часом. У неї багато друзів, з якими вони багато часу проводять коло цих нових модулів. І ми, батьки, і наші діти дуже раді, що навіть у ці часи є люди, які не забувають отого гасла, що колись було дуже популярним. Про те, що все найкраще має бути для дітей!

Геннадій Бобов не збирається зупиняти програму допомоги, а буде тільки нарощувати її. «За роки діяльності вдалося зробити дуже багато. У школи, дитячі садки, лікарні нашого округу щороку залучаються десятки мільйонів гривень. Усі кошти йдуть лише на потреби громад згідно зі зверненнями, які надходять у громадські приймальні, що працюють в кожному ра­йоні. Звернень багато, і не на всі вдається відреагувати відразу. Однак, коли дивишся, що вдалося зробити за останні роки, то розумієш, що це дійсно ефективний механізм допомоги. І його результат відчули не тільки в містах, а навіть у віддалених селах. Я і надалі допо­магатиму громадам, тож не соромтеся, звертайтеся до моїх приймалень», – говорить він.

Владислав Бедринець

Геннадій Бобов допоміг дитячим садочкам на Корсунщині

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x