На Чигиринщині відбувся Всеукраїнський фестиваль VIRA FEST (ВІДЕО)

На Чигиринщині відбувся Всеукраїнський фестиваль VIRA FEST (ВІДЕО)

Близько 20 окремих заходів та подій. Драйвові музичні гурти та зіркові виконавці. Безліч активностей та розваг – таким був цьогорічний фестиваль, що відбувся на території історико-архітектурного комплексу «Резиденція Богдана Хмельницького» і став однією з найпомітніших подій весни в Україні. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

VIRA FEST відбувається у козацькій столиці Чигирині вже третій рік поспіль. Фестиваль є соціальним проектом, відтак вхід – вільний.

Серед особливих подій заходу: Троїцька хода, встановлення Рекорду України, автоквест «Скарби гетьмана», Всеукраїнський конкурс духовної пісні, благодійна вистава «Наталка-Полтавка» від Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка, що відбулася просто неба на локації «Театр OpenAir», косплей «Шалені забіги», майстер-клас з катання на роликах від столичного ролера, пересувна виставка цікавої науки «Мандрівна наука». Веломарафон «Черкаси–Чигирин».

Чи не найбільше прихильників зібрав один з найцікавіших заходів фестивалю – конкурс таланту та краси «Красуня VIRA FEST». За титул змагалося тринадцятеро дівчат. А от здобула його 17-річна Мар’яна Левченко із Черкас.

– Коли дізналась, що маю виступати під останнім, 13-им номером, то спершу засмутилась. Гадала, що на останню учасницю будуть звертати найменше уваги. Але потім запевнила себе, що головне – налаштуватися і все вдасться. Так і вийшло! – розповідає переможниця.

У межах конкурсу дівчата дефілювали у фантастичних вишитих сукнях від «Творчої майстерні Теліженко», у віночках та сукнях українського дизайнера-модельєра Яни Козловської а також представили колекцію вечірніх суконь від українського дизайнера Олега Садницького. На конкурс дівчата також презентували власноруч випечені традиційні українські шишки

– Врода українок – це добре серце, внутрішні якості… Саме це ми хотіли продемонструвати, втілюючи ідею конкурсу автентичної української краси. І дійсно, всі наші учасниці – не просто вродливиці. Майже всі займаються громадською роботою, волонтерством, своїм прикладом демонструючи якою має бути справжня краса, – відзначила ініціаторка фестивалю VIRA FEST, голова Громадянського руху «За процвітання Черкащини» Наталія Колодницька.

Також для всіх учасників та гостей свята співали відомі українські співаки ХАС, Злата Огнєвіч, гурт «KAZKA» та багато інших.

– Переконані: по-справжньому щасливих людей об’єднує віра – віра у власний талант, у свій особливий шлях, у власну місію. VIRA FEST – фестиваль, створений громадськими активістами і це там, де кожен може повірити в себе, – відзначають організатори.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x