Поїздку за кордон виборюють 40 бригад «швидких» у Черкасах

Поїздку за кордон виборюють 40 бригад «швидких» у Черкасах

Сьогодні на Соборній площі урочисто відкрили Всеукраїнський щорічний чемпіонат «Черкаські медичні ралі – 2018». До участі долучилися не лише бригади екстреної допомоги майже з усієї країни, а й іноземні представники з Литви та Польщі. До речі, команда-переможець поїде за кордон. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Як зазначає завідувач відділенням підготовки інструкторів ДЗ «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України», д-р мед. наук Віталій Крилюк змагання триватимуть три дні. Заплановано всього 14 завдань різної складності та ситуаційності згідно тої роботи, яку медики екстреної допомоги виконують у буденному житті. Водночас у місті проходить ще й медичний форум, який налічує 5 секцій та 8 майстер-класів.

– Змагання стартують із «Дахнівської Січі», учасники поїдуть по різних локаціях у межах 5–6 кілометрів. Сюди приїхали одні з найкращих команд, які на термін чемпіонату зняли з чергувань. Проте їх підсилили іншими командами, які їх підстрахують, – говорить пан Віталій. – Такі змагання проводять щорічно для того, щоб бачити як працює система екстреної медичної допомоги та для підняття бойового духу працівників «швидких». Також на науково-практичні медичні конференції до нас приїхали доповідачі з США, Канади, Ізраїлю.

За словами директора комунальної установи «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» Ігоря Фесуна, до завдань організатори підійшли з усією серйозністю, над ними навіть працюватимуть професійні гримери. Зокрема, імітація ДТП із великою кількістю постраждалих, зупинка артеріальної кровотечі тощо.

Після відкриття заходу всі учасники попрямували до Черкаського аеропорту, де перевірять їхню водійську майстерність. Змагання бригад екстреної медичної допомоги триватимуть із 31 травня до 1 червня у різних локаціях міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x