Найкращий соціальний проект визначать на Черкащині

Найкращий соціальний проект визначать на Черкащині

Завершився прийом проектів неурядових організацій, направлених на вирішення чи пом’якшення суспільно важливих проблем області, який було оголошено в Черкаській облдержадміністрації 26 квітня 2018 року. 29 травня відбулося розкриття конвертів із заявками і документами. Цього ж дня проекти направлено членам комісії з конкурсного відбору соціальних проектів неурядових організацій для вивчення та оцінки. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської облдержадміністрації.

Всього до участі у конкурсі надійшло 50 проектних заявок, що стосуються таких актуальних питань, як: навчання проектному менеджменту та підвищення громадянської активності; соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб, учасників антитерористичної операції та їх сімей на місцевому рівні; діяльність у сфері культури, туризму, популяризація української мови і народних традицій; популяризація екологічного та енергоефективного способу проживання та господарювання; сприяння становленню та розвитку дітей.

Загалом для написання проектів було визначено 5 пріоритетних напрямів.

Члени комісії аналізуватимуть технічну, організаційну й фінансову спроможність кожного претендента на реалізацію поданого ним проекту та відповідність вимогам, встановленим Положенням про порядок проведення конкурсу з відбору соціальних проектів неурядових організацій.

12 червня відбудеться визначення переможців конкурсною комісією, до якої входять члени неурядових організацій та представники влади. Опублікування результатів конкурсу заплановано на 19 червня.

Неурядовими організаціями подано різні кошториси – від 18 до 100 тисяч гривень. Максимальна сума фінансування одного проекту за рахунок бюджетних коштів – до 100 тисяч гривень. Також неурядові організації до реалізації проектів залучатимуть інші джерела фінансування не заборонені чинним законодавством.

Всього на проведення конкурсу проектів у 2018 році з обласного бюджету передбачено 950 тисяч гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x