У Черкасах депутати обговорювали новації у законодавстві

У Черкасах депутати обговорювали новації у законодавстві

У Черкасах відбулося засідання регіональної платформи з вироблення політики у сфері місцевого самоврядування на тему «Реалізація повноважень органами місцевого самоврядування: новації в законодавстві та неврегульовані питання», в якому взяли участь представники міської влади, міські голови міст і селищ області, керівництво Черкаської ОДА. Відкривав засідання голова Черкаського РВ АМУ, Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко. Про це «Новій Добі» стало відомо з Черкаської міської ради.

Зокрема, виступаючи Анатолій Васильович зауважив, що дана платформа це – насамперед, спільний майданчик для обміну інформацією, для виокремлення тих питань, які насьогодні є найболючішими для місцевого самоврядування і потребують законодавчого та нормативного врегулювання.

Також він відзначив, що минулий та поточний роки насичені змінами, що пов’язані з децентралізаційними процесами.

У зв’язку з цим залишається низка проблем у бюджетному забезпеченні громад та кожній сфері нашого життя: освіті, охороні здоров’я, соціальному захисті, житлово-комунальному господарстві. До цього часу не прийняті ключові закони: про службу в органах місцевого самоврядування, про засади адміністративно-територіального устрою України. «Забувають» про законопроекти, що безпосередньо впливають на створення умов для економічного розвитку громад.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x