В одному з Черкаських скверів облаштують доріжку здоров\’я

В одному з Черкаських скверів облаштують доріжку здоров\’я

У сквері Хіміків у Черкасах тривають будівельні роботи.Про це «Нова Доба» дізнался з офіційного сайту Національного Олімпійського комітету в Черкаській області. Там облаштовують плиткою доріжку здоров’я, яка слугуватиме жителям району Хімселищедля бігу та прогулянок. З ініціативою відремонтувати небезпечну доріжку та зробити її більш комфортною виступив Андрій Більда спільно із Олегом Скальком. Потім «зарядили» такою ідеєю й інших небайдужих черкасців. Зокрема в роботу активно включилися Олександр Радуцький, АраікМкртчян, підприємці з «Райагробуду». Вони гуртом вирішили навести лад у чудовому міському сквері, більше не чекаючи і не сподіваючись на міську владу.

«Спочатку ми думали просто засипати ями, зробивши, так б мовити, мінімальний „тюнінг“, — зазначаєпідприємець, активіст і спортсмен, який нині є головою відділення НОКУ в Черкаській області, Андрій Більда. — Після згуртування навколо гарної ідеї нових людей, вона набула масштабів. І ось вже зараз ремонтники приступили до облаштування перших 100 метрів паркової доріжки у найбільш проблемному місці. Далі стукатимемо в двері міської влади з вимогою облаштувати весь кілометр. Таким чином ми маємо на меті спонукати владу не забувати і про віддалені від центру міста інфраструктурні об’єкти».
Протяжність доріжки, яку необхідно відремонтувати, – 1 кілометр. На сьогодні активісти ремонтують перші 100 метрів. Варто зауважити, що вартість відновлення 100 метрів такого об’єкту коштує понад 100 тисяч гривень. Ініціатори сподіваються на допомогу інших підприємців та міської влади, аби повністю завершити облаштування доріжки.

«Ми зрозуміли, що не потрібно чекати, коли „заворушиться“ міська влада, якихось тендерів. Вирішили почати з себе. До того ж, такий колективний приклад активних громадян має стати прецедентом для чиновників, що засиділись у кабінетах. Все не так складно, як вони нам малюють. Існує ще один важливий момент: реалізований за громадянською ініціативою проект буде проконтрольовано на предмет якості самими ініціаторами. Цікаво, що за 10 років жоден поданий до міської ради проект щодо облаштування парку, так і не знайшов відгуку», — зауважив Олег Скалько.
Ініціатори запевняють, що робитимуть усе можливе, аби ці роботи продовжувалися, а сквер з кожним днем ставав безпечнішим та комфортнішим.
«Будемо й надалі гуртувати навколо бажання кардинально оновити парк „Хіміків“ небайдужих людей, яким подобається наш новий рух, і які схвалюють те, що ми замислили, — зазначив депутат міськради Олександр Радуцький. — Будемо також збирати кошти на рахунок КП „Дирекція парків“, аби отримати можливість відремонтувати доріжки на всю їхню протяжність».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x