До водойми в Умані зливають стічні води – підтвердили в Держекоінспекції

До водойми в Умані зливають стічні води – підтвердили в Держекоінспекції

Заступник начальника Держекоінспекції у Черкаській області Олександр Позняков у Фейсбук інформує про гідрохімічний аналіз відібраних проб з Осташівського ставу.
Нагадаємо, днями стали надходити скарги громадян про те, що до Осташівського ставу потрапляють нечистоти. Під час огляду виявлено, що з міського каналізаційного колектора, який безпосередньо межує з територією ДП «Уманський горілчаний завод», внаслідок аварійного несанкціонованого скиду стічні води надходять до Осташівського ставу.
Відділом інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції відібрані проби води з Осташівського ставу. Проводиться гідрохімічний аналіз відібраних проб. Триває процес обрахунку шкоди, завданої державі внаслідок забруднення поверхневої води. Направлені запити до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, ДП «Уманський горілчаний завод» щодо надання необхідної інформації.
Із метою вирішення питання ліквідації загрози екологічної небезпеки, спричиненої несанкціонованим скидом стічних вод, запобігання наднормативного надходження забруднюючих речовин, а також з метою попередження забруднення стічними водами Осташівського ставу, Уманську міську раду зобов’язано провести позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо необхідності припинення скиду стічних вод у відкриту водойму.
До водойми в Умані зливають стічні води – підтвердили в Держекоінспекції

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x