«Зелена естафета» відбулася у ЧДТУ

«Зелена естафета» відбулася у ЧДТУ

22-24 травня на базі Комунального закладу «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради» пройшов фінальний етап Всеукраїнського юннатівського природоохоронного руху «Зелена естафета», на якому команди-переможці обласних етапів серед загальноосвітніх навчальних закладів та закладів позашкільної освіти з усіх областей України звітувала про свою наукову, просвітницьку та практичну природоохоронну діяльність. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби ЧДТУ.

22 травня викладачі та студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи факультету харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ взяли участь в організації дозвілля учасників фінального етапу Всеукраїнського юннатівського природоохоронного руху «Зелена естафета». Відтак, учасники із 13 областей залюбки смакували кулішем, який приготували студенти Черкаського державного технологічного університету.

Програма заходів фінального етапу «Зеленої естафети» включала звіт-презентацію, моніторингові дослідження на території комунального закладу «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми» та написання тестових завдань у Черкаському державному технологічному університеті.

До складу журі, що справедливо оцінювало фінал юннатівського природоохоронного руху, увійшли і представники Черкаського державного технологічного університету, зокрема кандидат біологічних наук, доцент, завідувач кафедри загальної екології, педагогіки та психології ЧДТУ Інгріда Чемерис та кандидат біологічних наук, доцент кафедри екології ЧДТУ Людмила Жицька.

23 травня, перед написанням тестових завдань, всіх учасників фінального етапу привітав ректор Черкаського державного університету Олег Григор та побажав успіхів на шляху до поставленої мети.

– Раді відати в Черкаському державному технологічному університеті чудову перспективну молодь, яка небайдужа до екології нашої країни, та яка прагне розвитку і самовдосконалення, – наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. – Пам’ятайте, ви – творці майбутнього нашої країни, нашої держави!

Студенти спеціальності «Екологія», кафедри екології ЧДТУ під керівництвом Олени Хоменко, активно включилися в роботу природоохоронного руху «Зелена естафета і допомогли учасникам у проведенні польових та моніторингових досліджень. Разом з викладачами кафедри студенти-екологи виконали ліхеноіндикаційні та фітоіндикаційні дослідження, дослідження з виявлення вмісту нітратів у сільгосппродукції, використання сорбентів для освітлення води і визначення ідеальної ваги та адаптаційних можливостей організму, взяли участь у психологічному тестуванні.

Після обговорення підсумків роботи всі учасники заходу ознайомилися з навчальними лабораторіями кафедри екології Черкаського державного технологічного університету та досягненнями студентів у науково-дослідній роботі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x