Дитяче відділення Шполянської лікарні отримало нове обладнання за сприяння Геннадія Бобова

Дитяче відділення Шполянської лікарні отримало нове обладнання за сприяння Геннадія Бобова

Шполянська центральна районна лікарня імені братів Михайла і Олексія Коломійченків розташована за межами міста в мальовничому куточку Дар’ївського лісопаркового заповідника. Це спеціалізований заклад, де працюють висококваліфіковані лікарі.

Структурним підрозділом центральної районної лікарні є дитяче відділення, що розраховане на 25 ліжок, яким опікується завідуюча дитячим відділенням Шполянської ЦРЛ Ірина Іванівна Шовкова. Тут лікують дітей від народження до 18 років. За минулий рік 868 дітей отримали медичну допомогу, а вже в цьому році, станом на кінець травня надано допомогу 421 маленькому пацієнту. Лікують дітей із різними соматичними хворобами та різними за ступенем тяжкості захворюваннями. В основному це захворювання органів дихання і травлення, хвороби сечовидільної, нервової та серцево-судинної систем.

Для пацієнта дуже важливо, щоб допомога була надана вчасно. Саме від цього залежить ефективність подальшого лікування, а іноді й життя людини. Тож лікар має постійно отримувати інформацію про стан організму хворого для того, щоб чітко призначити лікування. У сучасних клініках для цього використовують монітор пацієнта. Це прилад, що ще відносно недавно здавався нам недосяжним.

Ультрасучасний монітор пацієнта використовують для постійного спостереження за основними показниками життєдіяльності хворих. На ньому в режимі реального часу відображаються основні показники стану здоров’я, які до того ж записуються в архів, щоб потім можна було проаналізувати динаміку. Обладнання високоточне і працює незважаючи на рухи пацієнта. Монітор пацієнта дозволяє вчасно провести необхідні заходи при раптовому погіршенні стану хворого, сам аналізує показники та за необхідності, у випадку погіршення стану пацієнта, подає сигнал тривоги.

Тепер такий ультрасучасний та вкрай необхідний нам прилад є й у дитячому відділенні Шполянської центральної районної лікарні. Ми отримали його після звернення до народного депутата Геннадія Борисовича Бобова, який постійно допомагає нашій лікарні. Завдяки йому дитяче відділення оснащено на досить високому рівні, що дозволяє рятувати життя малечі.

Колектив нашого закладу, діти та їхні батьки щиро вдячні Геннадію Борисовичу за турботу та допомогу. З новим обладнанням ми зможемо швидко відреагувати на погіршення стану хворого та вчасно надати йому необхідне лікування. Ми щиро дякуємо Геннадію Бобову за цей апарат, який дозволить врятувати багато дитячих життів. Нехай повернеться сторицею те добро, яке Ви багато років безкорисливо робите людям! Міцного Вам здоров’я, наснаги у праці та всіляких гараздів!

Василь Петрович Уманець,
головний лікар Шполянської центральної районної лікарні, ортопед-травматолог вищої кваліфікаційної категорії

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x