Полуничне життя: уся користь ягоди

Полуничне життя: уся користь ягоди

Нарешті розпочався «найсмачніший» сезон, коли ми можемо їсти просто з городу свіжі овочі та фрукти, що насичені вітамінами та мінералами. Наприкінці травня до свого щоденного раціону додаємо полуницю, що просто «фонтанує» корисними елементами. Адже вона містить сахариди, вітаміни групи В та С, каротин, фолієву кислоту, калій, кальцій, фосфор, магній, натрій, залізо та цинк. Окрім того, полуниця збагачена органічними кислотами (яблучною і саліциловою), клітковиною і пектином. Завдяки такому мультивітамінному складу ягода має протизапальні й антимікробні властивості, допомагає нормалізувати обмін речовин і налагодити роботу внутрішніх органів. Відомо, що ця ягода на 85 % містить воду.

Полуниця з усіх сторін
• засіб для боротьби з авітамінозом. Після зимового періоду багато хто страждає на нестачу вітамінів. При вживанні полуниці, ви наповните організм вітаміном С, який необхідний для зміцнення імунітету. А фолієва кислота (вітамін В9), якою збагачена полуниця, необхідна для профілактики серцево-судинних і шкірних захворювань;
• покращує обмін речовин. Вітамінний склад, фруктові кислоти і вуглеводи, які не напружують інсулярний апарат підшлункової залози, сприяють поліпшенню обмінних процесів в організмі;
• нормалізує роботу кишечника і очищує організм. Полуниця – джерело полісахаридів і органічних кислот. Ці речовини нормалізують роботу мікрофлори кишечника, виводять з організму токсини та важкі метали. Пектин ефективно діє проти запорів;
• допомагає схуднути. Полуниця допомагає організму розщеплювати жири і нормалізувати рівень цукру в крові;
• оздоровлює серцево-судинну систему. Саліцилова кислота, що містить полуниця сприяє розрідженню крові та запобігає утворенню згустків. Таким чином знижується навантаження на серце. Вітамін С, калій, клітковина і поліфеноли запобігають всмоктуванню холестерину в кишечнику, що також важливо для судин;
• легкий потогінний і жарознижуючий засіб. Ці властивості полуниця має завдяки вмісту саліцилової кислоти, тому її можна використовувати під час простуди та вірусних захворювань для зниження температури тіла;
• покращує настрій. Цьому сприяють ароматичні речовини, що стимулюють вивільнення серотоніну. Антиоксидант фізетін покращує пам’ять і розумову діяльність;
• профілактика і лікування захворювань щитовидної залози. Полуниця позитивно впливає на обмінні процеси йоду в організмі;
• корисна для шкіри. Домашні косметичні маски, із додаванням полуниці, відбілюють шкіру, роб­лять її еластичною, допомагають позбутися прищів.
Проте лікарі попереджають, що людям, котрі схильні до алергії, не слід їсти полуницю. До того ж, часте вживання полуниці небажане особам із проблемами травного тракту (виразки, гастрити), оскільки насіння полуниці дратує слизову.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x