Чому сіпається око і що з цим робити?

Чому сіпається око і що з цим робити?

Сіпання ока – доволі поширений симптом, з яким щодня стикається чимало людей. Лікарі називають це гіперкінезом або нервовим тіком. Він може спричиняти неприємні відчуття протягом декількох годин або навіть діб. Фізіологічною основою сіпання ока є збій роботи центральної нервової системи, яка відповідає за тонус і скорочення м’язів. Тривале скорочення м’язів призводить до утворення молочної кислоти, як після сильного фізичного навантаження.

Головною причиною нервового тіку може бути фізичне чи розумове навантаження. Наприклад, напружений робочий графік, поганий сон, стрес, тривала робота за комп’ютером.
Крім цього, гіперкінез може виникати при нестачі магнію в організмі.
У моменти сильної напруги необхідно робити гімнастику для очей: заплющіть на декілька секунд очі, зробити глибокий вдих і видих і відкрити очі. Повторити вправу 5–10 разів, поки ви не відчуєте, що розслабилися. Після процедури можна поморгати протягом 1–2 хвилин.
За можливості скоротіть час вашого перебування за комп’ютером, а також намагайтеся щогодини робити 10-хвилинні перерви, щоб уникнути втоми.
Також допомогти організму впоратися зі стресовим станом допоможуть трав’яні настої (ромашки, меліси, м’яти, лаванди, звіробою), а також заспокійливі препарати. Проте користуватися фармацевтичними засобами необхідно лише за рекомендацією фахівця.
Якщо причиною гіперкінезу є нестача магнію в організмі, то варто поповнити запаси цього елемента. Магній організм найкраще засвоює у комплексі з вітамінами групи В. Тому до раціону додайте продукти, збагачені цим вітаміном. Це – горіхи, крупи, банани, риба, житній хліб, зелень та квасоля. Слід утриматися від продуктів, які подразнюють нервову систему – гостра їжа, кава та міцний чай.
Якщо у вас нервовий тік не проходить навіть після тривалого відпочинку то, можливо, це невроз. Для його лікування варто звернутися до лікаря-невролога, який призначить дієве лікування. Важливо не запустити захворювання, поки воно не перетворилося на хронічне, позбутися якого доволі складно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x