«Я люблю Пабло, ненавиджу Ескобара»

Історія, біографічні факти, життєпис. Мало що з цього переліку мене могло зацікавити у фільмі «Ескобар». Гарненьких хлопців у фільмі малувато, та й сам головний герой цікавий більше мозком і ходом думок, аніж зовнішністю. Проте, фільм наскільки вражаючий, що думаю про нього уже 14 годин і продовжую переварювати сцену за сценою. І, звісно, взяла з нього не те, що б почерпнула б собі нормальна людина.

Бізнес, наркотики, гроші, політика. Війна, в якій «немає напівпереможців і напівпереможених». Хороші наміри, які розбиваються об конкуренцію, а друзки від яких в’язнуть у багнюці з інтриг, брудних «пекучих» грошей та світової брехні.

У стрічці показують життя людини, яка, власне, від нас усіх відрізняється мало чим. Усе такі ж амбіції, не менш гострий розум, розвинуте вміння налагоджувати контакти й таке ж саме вміння їх руйнувати. При чому робити це жорстоко. Власне, так чи інакше, щось подібне робимо ми всі, коли нам, коханим, загрожує небезпека.

Жінки. У цьому фільмі їх насправді багацько, хоча показали трьох. Дружину, популярну красиву коханку і малолітню секс-рабиню, яку продали хтивому «патрону» її ж батьки. Ставлення до дружини, відносини з коханкою і експлуатація молодого тіла. Чоловіча логіка у стосунках із законною дружиною, і повна її відсутність, на перший погляд, в емоціях і діях щодо коханки. Образа чоловічої гідності: відмова від одного поцілунку, тваринний страх і намагання себе захистити – і ти вже не улюблениця, обвішана діамантами та запакована повними валізами грошей а ніхто, живий труп.

Саме ці тонкощі вразили найбільше. Ні, не безглузде завершення історії героя фільму. Не розвиток, фактично логічний, історичних подій, операцій затримання чи кривавого побоїща. А саме витончено окреслена демонстрація чоловічої суті, почуттів, емоцій та, відповідно, дій і вчинків. Від початку до завершення будь-якої комунікації з жінками чи зовнішнім світом.

Таким цей фільм побачила я. Яким його сприймете ви – це індивідуальні вібрації кожного глядача. Проте зауважу: переглянути фільм потрібно. Це будуть одні з тих годин у житті, коли вони цікаві й проведені недарма.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x