Перший бахіломат встановили у черкаській лікарні (ФОТО)

Перший бахіломат встановили у черкаській лікарні (ФОТО)

У приміщенні міської дитячої лікарні в Черкасах, що на вулиці Олени Теліги, з’явився перший бахіломат. Цей автомат встановили для того, аби дотримуватися санітарно-епідеміологічного режиму та для зручності відвідувачів. Загалом подібними апаратами хочуть оснастити всі стаціонарні медичні заклади міста. Повідомляють в прес-службі Черкаської міської ради.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник, наказ про це був виданий їхнім структурним підрозділом у квітні.

– У сучасному європейському стилі життя ми повинні бути свідомі того, що в закладах охорони здоров’я необхідно підтримувати санітарно-епідеміологічний режим. Особливо в осінньо-весняний періоди, коли на дворі багато бруду й все це «чіпляється» на взуття, – говорить він. – Через це було доручення закладам вивчити питання встановлення бахіломатів двома шляхами: або купити в свою власність, або здати площу в оренду власникам таких автоматів.

За його словами, нині вивчають пропозиції Перша міська лікарня, Друга міська лікарня та пологовий будинок.

– Наша позиція однозначна – всі стаціонарні заклади повинні мати апарати, які забезпечують пацієнтів незалежно від пори року та від часу доби тим захистом взуття, в якому вони можуть пройти в палату до своїх рідних та близьких, – зауважив Олег Стадник. – Саме з таких деталей і складається загальне враження про систему охорони здоров’я. Про рівень медицини свідчить не лише рівень діагностичної бази, а й рівень дотичних послуг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x