У Драбові дітей навчали правилам безпеки на воді

У Драбові дітей навчали правилам безпеки на воді

5 червня на території пляжної зони ставу «Чумгак», що у селі Шрамківка, за участю першого заступника голови Драбівської райдержадміністрації Володимира Лободи рятувальники провели з дітьми спеціальні навчання на водних об’єктах. Співробітники ДСНС звернули увагу присутніх на правила безпечного перебування на воді, практично показали як діяти у випадку надзвичайної ситуації на водоймищах та нагадали правила надання першої долікарської допомоги потерпілому. У навчаннях прийняли участь адміністрація та вихованці 6-ти пришкільних таборів відпочинку. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби УДСНС України в Черкаській області.

Під час навчань рятувальники 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини разом із дітьми, в ігровій формі, повторили правила безпечного поводження під час перебування коло води. Співробітники ДСНС провели показові виступи з надання допомоги умовному потерпілому, який опинився у воді та почав тонути. Далі дітлахи сперечалися у естафеті під час якої їм довелось продемонструвати і силу і спритність під час кидання на влучність рятувального кола та рятувальної мотузки, яку довелось заплетати із різних матеріалів що є навколо. Найбільш цікавими етапами виявилися одягання захисного одягу рятувальника, збивання м’яча струменем води з пожежного рукава та перетягування рукава. Усі присутні мали нагоду побачити змістовний і повчальний виступ дружини юних пожежників «Це не жарти» Бирлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

На завершення навчань, найкращі знавці рятувальної справи отримали дипломи та цінні подарунки.

При підведенні підсумків цього насиченого та цікавого заходу, Володимир Володимирович відмітив, що такі навчання доцільно провести у кожному населеному пункті, що безперечно дозволить захистити дітей та дорослих від можливих наслідків надзвичайних подій на водних об’єктах. Це питання особливо актуальне зараз, коли в розпалі оздоровча кампанія. – «Ми всі повинні докласти максимум зусиль, щоб відпочинок наших дітей був безпечним, цікавим і змістовним», – підкреслив перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Лобода.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x