У Смілі з\’явилося унікальне лікувальне дерево

У Смілі з\’явилося унікальне лікувальне дерево

Це дерево з\’явилось у європейських широтах порівняно недавно. Рідними для цієї дивної рослини є країни Америки, Китай і Японія. В ареалі природного проживання катальпу охрестили «деревом щастя», так як для місцевих жителів, ще з часів племені майя, воно стало не просто джерелом кисню, прикрасою саду і інгредієнтом для народних рецептів медицини, але і особливим символом, що несе віру, радість і тепло. Про це повідомляє «Сміла.ua».

Це гермафродитна рослина. У теплу пору року представники роду радують ажурними ніжно-рожевими або персикового квітами. Вони мають форму дзвіночка і яскравий приємний аромат. Суцвіття дуже великі – до 2,5 сантиметрів. На території Європи цвітіння триває протягом двох місяців – червень-липень: воно дуже схоже на популярний каштан, але рясніше. Деякі люди порівнюють ці квіти з ніжними орхідеями. Катальпа дає стручкові плоди після запилення. Це чарівний медонос. Рід включає 13 видів, найпопулярніші з них Catalpa syringaefolia і Catalpa longissima.

Лікувальні властивості

Дерево щастя сприяє травленню і покращує метаболізм. Плоди і листя катальпи можна застосовувати при ракових захворюваннях і проблемах з дихальними шляхами – це дасть чудовий результат і буквально поставить хворого на ноги.
Відвари з квітів добре підійдуть при проблемній шкірі, а вугри, прищі і висип залишать вас у спокої.

Лікувальні настоянки на основі кори допоможуть при усіляких запальних процесах.
Європейські вчені знайшли в катальпі екстракт, який здатний боротися з цукровим діабетом. Ще кілька століть тому індіанці лікували цією рослиною коклюш і малярію. Сьогодні в Китаї рослина широко застосовується для боротьби з глистами.
Лікарські властивості катальпи використовуються і в ветеринарії. Для попередження авітамінозу у домашніх тварин їм часто дають листя катальпи. Фермери стверджують, що так худоба дійсно менше хворіє.

Важливо! Коріння катальпи мають дуже отруйні властивості, тому, хоч і в давні часи їх застосовували, використовувати підземну частину рослини самостійно строго заборонено. Наслідки можуть бути смертельними!

Рецепти народної медицини

У народі катальпу прозвали «дерево-доктор», і це цілком заслужено. Це хороший інгредієнт, який заслужив застосування в безлічі рецептів народної медицини:
Цілющий відвар з катальпи простий у приготуванні. Він допоможе позбутися від шкірних захворювань. Потрібно взяти кору і листя дерева, заповнити ними каструлю на третину.

Потім заливаємо все чистою водою і ставимо на вогонь. Потрібно прокип\’ятити зілля протягом 10 хвилин і дати йому охолонути. Процідіть рідину за допомогою стерильної марлі. Приймати відвар варто по одній склянці двічі на день, при бажанні з однією чайною ложкою меду. Для кращого ефекту можна протирати уражені ділянки шкіри цими ліками.
Настоянка з насіння дерева щастя допомагає при проблемах з обміном речовин.

Для її приготування потрібно замочити зерна в теплій воді в пропорції 1: 2 на 5-7 днів. В цей час суміш тримаємо в холодному темному місці. Її рекомендовано пити по одній столовій ложці перед їдою 3-4 рази на день. Курс лікування не може перевищувати двох тижнів.
Розчин для промивання ран з дерева щастя стане в нагоді кожному. Щоб його зробити, потрібно всього лише порубати на дрібні шматочки листя дерева, залити окропом і дати їм постояти добу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x