У ЧДТУ відкрили інформаційний центр Європейського Союзу в області

У ЧДТУ відкрили інформаційний центр Європейського Союзу в області

Представництвом Європейського Союзу в Україні було відкрито інформаційний центр Європейського Союзу в Черкаській області. Інформаційний центр відкрито в Черкаському державному технологічному університеті. Центр інформуватиме населення міста Черкас і Черкаської області про можливості євроінтеграції на регіональному та локальному рівнях. В Україні черкаский центр стане 26-м, а заголом по світу їх уже близько 600. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Основною метою діяльності інформаційного центру Європейського Союзу в Черкаській області буде: поширення інформації про Європейський Союз та його політику; сприяння розвитку та розширенню відносин між Україною та ЄС; інформування студентів про програми та діяльність ЄС; надання допомоги у підготовці наукових та дослідницьких робіт з питань Європейської інтеграції; сприяння участі студентів у заходах та дебатах з питань діяльності ЄС.

Після відкриття інформаційного центру для викладачів, студентів і всіх зацікавлених осіб керівник відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Юргіс Вільчінскас провів інтерактивну дискусію на тему «Як спонукати зростання економіки України?» («How to start-up the Ukrainian economy?»).

У ЧДТУ відкрили інформаційний центр Європейського Союзу в області

– Приємно, що ми знайшли такого серйозного партнера, як Черкаський державний технологічний університет, – зауважує голова відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас. – У роботі центру ми не зосереджуватимемося лише на інформаційній складовій. У перспективі хочемо, аби центр став осередком промоції європейських проектів та програм насамперед серед студентства.

– Центр дозволить отримати нові знання щодо Європи і для навчання, і для проведення наукової роботи, – зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор. – Крім того, в Європейському Союзі існують різного роду гранти, яку можуть допомогти не тільки в навчальному процесі, а й у бізнесі, організації господарської діяльності. Також, володіючи першочерговою інформацією, ми зможемо укладати угоди із бізнесом, який допоможе працевлаштувати наших студентів. Це піднімає престиж нашого університету.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x