На Лисянщині розпочався перший етап весняної сівби

На Лисянщині розпочався перший етап весняної сівби

Лисянщина розпочала перший етап весняної сівби ранніх зернових та зернобобових культур. За інформацією управління агропромислового розвитку Лисянської райдержадміністрації, в господарствах усіх форм власності двічі підживлено озимини на 16 440 га, посіяно ярі зернові на 2 047 га, з огляду на план 17 274 га, повністю завершено посів зернобобових, ярого ріпаку, ярої пшениці.

Про це «Новій Добі» повідомили в Лисянській райдержадміністрації.

Цього року, в зв’язку з початком роботи Тальнівського цукрозаводу, збільшена до 2 053 га площа посіву цукрових буряків. План посіву цієї технічної культури було виконано на 82 %.

В районі для проведення весняних посівних робіт є достатньо паливно-мастильних матеріалів, мінеральних добрив. Високі темпи і якість забезпечують, здебільшого, механізатори з великим досвідом роботи, які пройшли перекваліфікацію і добре володіють сучасною технікою. У полі працює 312 тракторів, 117 сівалок, 102 культиватори.

За прогнозами спеціалістів урожай озимих культур очікується непоганим. Зимові посіви перебувають в доброму стані, хоча й були певні побоювання, зважаючи на пізні строки посіву восени.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x