У Черкасах відкрили «Крилату стежку»

У Черкасах відкрили «Крилату стежку»

«Крилата стежка» – таку назву має туристичний маршрут, який 8 червня відкрили представники міської влади Черкас і компанії мобільного оператора «Vodafone». Проект дозволяє ознайомитися із основними туристичними родзинками міста без допомоги екскурсовода, а лише використовуючи смартфон з підключеним мобільним інтернетом та програмою для зчитування QR-кодів. Черкаси стали шостим містом, де було реалізовано подібний проект. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської міської ради.

Логотипом цього маршруту було обрано чайку – символ того, що Черкаси розташовані на березі Дніпра. До туристичного маршруту входить чотирнадцять точок, серед яких Черкаський художній музей, парк «Долина троянд», Пагорб Слави, Блакитний палац, Сквер Б.Хмельницького та інші. Біля кожної з цих точок в бруківку вмонтована спеціальна табличка з QR-кодом. Під час зчитування QR-коду за допомогою смартфона або планшета людина потрапляє на сторінку з докладним описом і фото найближчого історичного чи культурного об\’єкта – площі, будинку, пам\’ятника. До опису пам’яток додаються посилання на детальну карту міста із зазначенням місць, де розташовані інші QR-таблички.

У Черкасах відкрили «Крилату стежку»

– Я сама родом з Черкас, тому хочу, щоб це місто розвивалося у туристичній сфері, щоб сюди приїжджали люди. Відкриття цього туристичного маршруту – це лише перший крок у напрямку плідної співпраці нашої компанії та черкаської громади. До кінця року плануємо запустити у Черкасах мобільний інтернет 4G, – розповіла директор з корпоративного управління і контролю компанії «Vodafon» Ольга Дейнега.

– Ми вдячні вашій компанії за допомогу у розвитку туризму у місті Черкаси. Така співпраця є прикладом соціально відповідального бізнесу. Маю надію, що «Крилата стежка» допоможе гостям Черкас краще познайомитися з нашим містом, – зазначила заступник міського голови Людмила Бордунос. Також вона попросила містян бережливо ставитися до табличок з QR-кодами.

Першим номером у «Крилатій стежці» є точка «Соборна площа». Тож на знак відкриття маршруту представники міської влади і оператора мобільного зв’язку урочисто заклали першу табличку на цьому місці. Загальна довжина маршруту «Крилата стежка» становить 4,7 км. Його можна повністю пройти за 2-3 години.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x