Народний депутат допоміг дитячому будинку сімейного типу

Народний депутат допоміг дитячому будинку сімейного типу

Велика та дружна сім’я Таїсії Іванівни та Сергія Порфировича Нагорняків проживає на Тальнівщині в селі Папужинці. Мають трьох дорослих дітей, які давно живуть окремо. Таїсія Іванівна, за фахом педагог, майже 23 роки навчала діток знанням із математики та фізики, а її чоловік працював шофером. Спільно вони створили міцну та дружну родину, головний секрет якої – це любов до дітей.

Червень 2013 року став точкою відліку нового часу для родини Нагорняків. Саме тоді в сім’ї з’явилося ще троє діток. На сімейній нараді було вирішено взяти у свою родину знайомих дітлахів – Андрія, Євгена та маленьку Антоніну Продіусів, які залишилися без батька й матері. Згодом сім’я ще збільшилась.

– На той час я працювала вчителем математики в Шаульській загальноосвітній школі. Однак через деякий час школу закрили, і я залишилась доглядати діток удома, – згадує Таїсія Іванівна. – Найменшій, Антоніні, тоді було лише 3 роки. А потім у нашій сім’ї з’явився ще один Євгеній, а потім Софійка та Оленка. Одним словом, спільно з чоловіком ми створили дитячий будинок сімейного типу. Було складно, в деякій мірі брав острах, але самі дітки нам підказували, як правильно рухатися вперед. Дітей ми взяли з не зовсім благополучних сімей, тож усі сили покладаємо на те, щоб навчити їх елементарним правилам поведінки, спілкуванню, догляду за собою. Ми повинні зробити все, щоб допомогти дітям забути те, чим вони жили, і вкласти в них усе хороше, добре, позитивне, підготувати до дорослого життя.

У родині Нагорняків переконані, що діти – це надзвичайне щастя, радість, мрії і надії. Однак велика сім’я – це також і постійні турботи, клопоти, хвилювання, проблеми.

Діти в такій великій родині, як наша, потребують не лише уваги, розуміння, любові, щоденної клопіткої праці для створення необхідних побутових умов, матеріальних витрат, а й можливостей розвивати їх духовно. Усі ці турботи лягають на плечі батьків-вихователів. І дуже добре, що є люди, які розуміють проб­леми таких родин, – говорить Таїсія Іванівна. – Саме таким є народний депутат України Геннадій Борисович Бобов. Адже впродовж багатьох років завдяки йому на різдвяні свята дітки отримують чудові подарунки. Приємно бачити, як спалахують іскорки в дитячих оченятах, коли на порозі знову з’являються довгождані гості – помічники народного депутата з такими очікуваними подарунками: книгами, іграми, іграшками, фруктами та солодощами.

Із появою ще шістьох діток – Івана, Миколи, Антонія, Михайла, Софії та Олега в родині виникла надзвичайна проблема – відсутність сучасних зручних ліжок та матраців. Самотужки вирішити це питання було вкрай важко. Тож родина Нагорняків звернулася за допомогою до свого народного депутата Геннадія Борисовича Бобова. Народний обранець оперативно відреагував і тепер велика сім’я забезпечена необхідними меблями.

− Отримали від Геннадія Борисовича черговий подарунок для дітей, і у нас з’явились приємні турботи – займаємося комплектуванням 3-х двомісних сучасних ліжок та їхнім розміщенням. Допомагають нам у цьому самі дітки, – каже Таїсія Іванівна. – Від нашої великої родини дякуємо Вам, Геннадію Борисовичу, за Ваше щире серце, розуміння, турботу, піклування і підтримку, та бажаємо здоров’я, щастя, добра й успіхів у праці на благо нашої держави.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x