Звички, що шкодять шкірі

Звички, що шкодять шкірі

Доглянута шкіра – це один із найкращих показників здоров’я. Вона, як лакмусовий папірець є індикатором стану організму. Якщо наразі ви хворієте, то насамперед це позначиться на шкірі. Адже вона виконує різні функції, що дозволяють нам жити повноцінно. Ці звички, що має майже кожний із нас – дуже шкідливі:

Умивання обличчя милом. Через те, що мило підсушує шкіру, багато хто вважає, що воно – панацея від надлишкового виділення шкірного сала. Проте мило не лише сушить шкіру та прибирає жирний блиск, а водночас порушує природний кислотно-лужний баланс шкіри. Це провокує виділення ще більшої кількості підшкірного сала. Результат – жирний блиск на обличчі та посилення проблеми акне.

Нанесення товстого шару макіяжу. Щоб замаскувати надокучливі прищики багато жінок і дівчат активно замазують їх тональним кремом. Проте проблему це не вирішить. Серйозні акне під шаром тонального крему ще більше запалюються і розповсюджуються по обличчю. Для того, щоб якомога швидше прибрати прищі, необхідно відмовитися від маскувальних засобів і лікувати шкіру під наглядом лікаря. Пам’ятайте про те, що макіяж необхідно ретельно змивати.

Непридатні засоби для догляду за шкірою. Для догляду за жирною шкірою користуйтеся спеціальними засобами. Використання косметичних продуктів для сухої шкіри погіршує стан обличчя і навіть може спровокувати появу акне ще в більшій кількості. Також негативно впливає на стан шкіри і часте використання скрабів.

Видавлювання прищів. Ніколи не робіть цього, адже це провокує ще більшу їхню появу. Гній, що виходить із прища може потрапити на здорові ділянки шкіри і заразити їх. Крім того, після видавлювання, утворюється відкрита ранка куди з легкістю можуть проникнути мікроби і різні бактерії.

Не піклуватися про шию та зону декольте. Це досить поширена помилка. На жаль, багато жінок думають, що шкіра на шиї і декольте не вимагає спеціального догляду. Насправді ж шкіра там дуже тонка, і про неї потрібно дбати, щоб зберегти її красу та привабливий відтінок. До речі, засоби догляду за шкірою обличчя відмінно підійдуть для шиї та зони декольте.

Лікування лише зовнішніх ознак. Акне – це проблема насамперед внутрішня, а не зовнішня. Аби повністю позбавитися від прищів необхідно вилікувати організм від захворювань. Прищі можуть з’явитися через неправильне харчування, гастрити або виразки шлунка, захворювання щитоподібної залози тощо. Для з’ясування правильного діагнозу зверніться до дієтолога, гастроентеролога чи ендокринолога.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x