Книжкові новинки від черкаських видавництв

Книжкові новинки від черкаських видавництв

Уже стало гарною традицією періодично знайомити читачів «Нової Доби» з новинками літературної творчості, які дарують світові черкаські видавництва. Пропонуємо чергову порцію цікавих книжок, здатних задовольнити естетичні потреби найвибагливішого читача.

Книжкові новинки від черкаських видавництв

* * *
Зінаїда Тарахан-Береза «Святиня. Чернеча гора та стародавній монастир Канівський»
Книга «Святиня. Чернеча гора та стародавній монастир Канівський», яка вийшла у видавництві «ІнтролігаТОР», висвітлює історію духовного центру України з давніх часів і донині. Багато ілюстроване видання є глибинним осмисленням автором величезної кількості вітчизняних і зарубіжних документальних, історичних, літературних, мемуарних та фольклорних джерел. Дослідження розкриває пошановувачам національної Святині України велич Чернечої-Тарасової гори.

Книжкові новинки від черкаських видавництв

* * *
«На прабабусинім весіллі»
У книзі «На прабабусинім весіллі», що побачила світ у видавництві «ІнтролігаТОР», висвітлюються традиції українського весілля в центральній Україні з кінця ХІХ ст. і донині. Упорядник – Т. М. Горідько. Видання зацікавить широке коло читачів, пошановувачів українських традицій і звичаїв.

Книжкові новинки від черкаських видавництв

* * *
Марина Ісаєнко «Квітограй»
У своїй новій книзі, видавництва «ІнтролігаТОР», авторка у поетичній формі запрошує дітей помандрувати країною квітів. Вивчаючи різноманіття і багатство квіткового світу, читачі не лише пізнають невідомі й рідкісні види, але й дізнаються про їх властивості та красу. За допомогою запитань авторка спонукає школярів до глибшого вивчення світу рослин.

* * *
Василь Мельниченко «Черкащина в добу Української революції 1917–1921 рр.»
У навчальному посібнику, що вийшов у видавництві «Вертикаль», на основі проблемно-хронологічного методу висвітлюють події Української революції 1917–1921 років, які відбувалися на Черкащині в контексті історії України цього періоду, а також висвітлюють участь черкащан у боротьбі за незалежність і соборність України. Зміст посібника доповнюють вміщені в ньому документи, хронологічна таблиця подій, перелік історичних місць доби революції, ілюстративний матеріал. Зміст і виклад матеріалу відповідає вимогам програми з історії України для навчальних закладів усіх типів, передусім загальноосвітніх. Посібник розрахований на учнів, студентів, учителів та викладачів навчальних закладів, а також широкий загал читачів, які прагнуть повніше пізнати історію рідного краю і України.

Книжкові новинки від черкаських видавництв

* * *
Анатолій Чабан «Щедрий стіл Середньої Наддніпрянщини»
У книзі, що опублікувало видавництво «Вертикаль», на основі ґрунтовного дослідження джерел, дослідницької та художньої літератури висвітлено систему харчування населення Середньої Наддніпрянщини в історичній ретроспективі, становлення традицій приготування страв та етикету споживання. Проаналізовано як із чого готували страви, кухню і кухонний інвентар, систему обрядових, традиційних та призабутих страв та напоїв.

Книжкові новинки від черкаських видавництв

* * *
Людмила Дідук «Тобі вклоняюся доземно, село моє рідне, моя ти земле»
У книзі, що вийшла у видавництві «Брама-Україна», представлено історію села Мокра Калигірка Катеринопільського району Черкаської області та життя калигірчан. В основу історії покладено відомості книги Л. К. Похилевича «Сказание о населенных местностях Киевской губернии», матеріали книги «Історія міст і сіл Української РСР. Черкаська область» 1961 року, власних досліджень документів Черкаського обласного державного архіву, свідчень жителів села з авторським доповненням і висвітленням стану розвитку населеного пункту від найдавніших часів до сьогодення. Доповненням до історичного матеріалу стануть і творчі доробки земляків, легенди, довідковий та фотоматеріали.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x