У Холодному Яру Тимошенко зустріли вигуками «Ганьба»

У Холодному Яру Тимошенко зустріли вигуками «Ганьба»

У Холодному Яру освистали лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко. Під час її виступу на мітингу в центрі села Мельники Чигиринського району люди кричали «Ганьба», а також наспівував пісню «..лалалала» про Путіна.
Як зазначає Gazeta.ua, під час заходу виступив також лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок, проте його зустріли оплесками.
Один із організаторів заходу, президент Історичного клубу «Холодний Яр» Роман Коваль намагався заспокоїти людей, які кричали «Ганьба» Тимошенко. Він сказав, що на могилах потрібно поводитися пристойно, не можна сваритися, однак на натовп це не подіяло і люди все одно скандували «Ганьба» і освистували її виступи.

Згодом частина натовпу почала підтримувати Тимошенко, викрикуючи «Юля!» Проте, після того, як Тимошенко сказала, що в ці хвилини на сході України відбувається антитерористична операція, люди знову почали кричати і свистіти. Прихильники Тимошенко стали говорити, що це проросійські провокатори.

Тимошенко продовжила виступ, заявивши, що така реакція людей на неї є наслідком тієї політики, яка проводилася в країні останні кілька років, а саме робота по дискредитації її як політика.

Люди між собою говорять, що сьогоднішнє вшанування героїв у Холодному Яру – це не той захід, де мають піаритися кандидати в президенти. Але виступ Тягнибока сприймають, бо він сюди приїздить не вперше. Тому частина людей проти політизації пам\’ятних днів у Холодному Яру.

Як відомо, цими вихідними, 12 – 13 квітня, на Чигиринщині відбувається вшанування борців за волю України різних епох – Гетьмана України Богдана Хмельницького, козацтва Армії УНР та полку гайдамаків Холодного Яру. Гостей приймають Суботів, Матвіївка, Мельники та х. Буда. Співорганізатори меморіальних заходів – Історичний клуб «Холодний Яр» та Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x