У Городищі провели майстер-клас з писанкарства

У Городищі провели майстер-клас з писанкарства

Невід’ємним атрибутом Великодня завжди залишається писанка. Тому в усіх загальноосвітніх школах Городища та в економічному ліцеї відбувався майстер-клас з написання писанок. Проводили його студенти Вікторія Дубрівна та Андрій Вонс з Тернополя. Вони активні учасники товариства «Молода Просвіта». Підготували для присутніх цікаву та пізнавальну презентацію, в якій розповіли про символіку кольорів та орнаментів писанки. Показали, як створюються писанки.

Повідомляє кореспондент «Нової Доби».

– Творчу роботу над створенням писанки ми починаємо з молитви «Отче наш», – розповіла Вікторія Дубрівна. – Сам процес виглядає наступним чином: чисте яйце спочатку протираємо оцтом, після чого ділимо на умовні частини (вздовж і впоперек) тоненькими штрихами. За наявними ескізами або ж за покликом власної фантазії малюємо перші узори. Далі їх необхідно обвести розтопленим воском за допомогою спеціального «писачка» і свічки. Після цього розписане воском яйце занурюємо у фарбу (починаючи від світліших тонів), а після цього, залежно від кількості кольорів, повторюємо процедуру. Головним і фінальним акордом є зняття воску. Для цього писанку підносимо до полум’я свічки (обов’язково боком, щоб не утворилося чорних димових плям), розтоплений віск витираємо серветкою. Все – писанка готова!
Усі присутні школярі брали активну участь у процесі розпису писанок, та з радістю допомагали один одному. Кожен з учасників цього майстер-класу розписав писанку за власним вподобанням, використовуючи традиційні орнаменти писанкарства. По закінченні навчання всі учасники подякували Вікторії та Андрію, які, в свою чергу, сердечно подякували за запрошення. Учні домівках розходилися з власними писанками, хорошим настроєм та яскравими враженнями
У Городищі провели майстер-клас з писанкарства

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x