127 прикордонників змагатимуться на Черкащині

127 прикордонників змагатимуться на Черкащині

У Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота розпочався чемпіонат Держприкордонслужби з кульової стрільби. Для участі в чемпіонаті на Черкащину прибули 25 команд із усіх органів та підрозділів прикордонного відомства. 127 кращих спортсменів Державної прикордонної служби України боротимуться за першість у чемпіонаті, багато серед них ветеранів війни. Змагання присвячені пам’яті генерал-майора Ігоря Момота. Про це «Новій Добі» стало відомо з відділення НОК України в Черкаській області.

Урочисте відкриття відбулося 10 червня в Черкасах на площі Слави. Під час відкриття десятьом прикордонникам вручили відзнаки Президента України за участь в АТО, за особисту мужність і відвагу. На запрошення Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота долучився до відкриття та самих змагань голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда.

– Черкащина славиться своїми досягненнями у кульовій стрільбі. Всі чекали на першу нагороду під час Олімпійських ігор в Ріо, і саме черкащанин Сергій Куліш її здобув. Упевнений, учасники чемпіонату, який уже 9 років поспіль збирає кращих із кращих, і цього разу продемонструють гарні результати, – зазначив Андрій Більда.

Учасники за ці дні пройдуть низку етапів змагань. Команди збиратимуть, заряджатимуть магазин та розбиратимуть автомат, змагатимуться зі стрільби зі зміною магазина, з обмеженням часу, у русі та після фізичного навантаження. 12 та 13 червня учасники випробують свої сили у дуельній стрільбі, яка відбудеться у три етапи, визначать кращих у комбінованій вправі та командному змаганні з біатлону.

Поруч із професійними стрілками поза конкурсом чемпіонату випробував свої сили у стрільбі і голова відділення НОК Андрій Більда. Він у вправі 30 вистрілів лежачи на 100 метрів «настріляв» 271 очко, цей результат дорівнює першому розряду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x