На Черкащині визначали ефективність діяльності ОТГ

На Черкащині визначали ефективність діяльності ОТГ

Про діяльність ОТГ на Черкащині, перспективи децентралізаційної реформи для громадян говорили сьогодні за круглим столом. Його організувала та провела федерація профспілок Черкащини. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Фінансове благополуччя є одним із важливих показників успіху децентралізаційних процесів на Черкащині. Так, доходи перших громад Черкащини – Білозірської, Єрківської та Мокрокалигірської – збільшилися у середньому в 10 разів. Приміром, доходи Єрківської ОТГ зросли в 12 разів, як і доходи на 1 особу – з 482 грн до 6,7 тис. грн. У Білозірської – в 11 разів. Тут доходи на 1 особу збільшилися з 413 грн до 4,6 тис. грн.

На Черкащині визначали ефективність діяльності ОТГ

– Ефективне витрачання коштів є однією з основних ідей децентралізації, – каже заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань. – Левова частка коштів лишається на місцях. Тож саме люди зараз вирішують, куди їх спрямувати, які проекти втілити насамперед. Раніше у нас була тенденція на місцях реалізовувати «красиві» проекти, які не були ефективними для громади. Нині ж самі люди вирішують де будуть і як працюватимуть їхній ФАП, ЦНАП, школа чи садочок. Ідея децентралізації полягає у тому, щоб наблизити послуги до людей. І не тільки адміністративні, а й освітні, медичні. Їх має забезпечувати десь держава, а десь – сама громада. Кошти на це в ОТГ уже є давно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x