На Черкащині медики відвідали тренінг щодо створення сталих послуг для людей із ВІЛ

На Черкащині медики відвідали тренінг щодо створення сталих послуг для людей із ВІЛ

В Умані відбувся перший кущовий тренінг для керівників медичних закладів. Головні лікарі закладів первинного та вторинного рівня надання медичної допомоги із Умані, Христинівки, Монастирища та Жашкова відвідали тренінг «Створення стійкої моделі надання медичних послуг для представників груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ та людей, які живуть з ВІЛ, на місцевому рівні». Про це «Новій Добі» повідомила БО «Від серця до серця».

Захід відбувся у межах проекту «Поширення успішного досвіду пілотного проекту «Сталість ВІЛ-послуг у Черкаській області», що реалізуються за підтримки проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії».

На Черкащині медики відвідали тренінг щодо створення сталих послуг для людей із ВІЛ

Учасники мали можливість почути про основні аспекти медичної реформи та втілення її на місцевому рівні, зокрема у сфері надання послуг людям, що живуть із ВІЛ.

– Кущові тренінги корисні тим, що вони збирають людей із віддалених від Черкас регіонів. Інформації зараз багато, вона вся нова і у ній легко заплутатись. Під час навчання ми даємо головним лікарям актуальні та корисні знання щодо процесів реформування та організації допомоги у сфері соціально-небезпечних захворювань. І це все є дуже великою допомогою для головного лікаря в організації роботи свого медичного закладу, – зазначає Ірина Білоус, тренерка, заступниця головного лікаря КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом. – Ще однією вагомою перевагою навчання є те, що тренінг збирає лікарів як первинної, так і вторинного рівня. Центри первинної медико-санітарної допомоги утворилися не так давно, тому не завжди є налагоджена комунікація між ними та центральними районними лікарнями. Наш тренінг допомагає зібрати лікарів, які розуміють спільну стратегію, і можуть чітко розділити якою має бути співпраця між різними рівнями, який об’єм роботи виконують ті чи інші медичні заклади в сфері боротьби із соціально-небезпечними захворюваннями. Така співпраця надзвичайно важлива, яка надалі вплине на діяльність медичних закладів і досягнення цілей 90-90-90.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x