Смілянин обікрав десяток будинків

Смілянин обікрав десяток будинків

Чоловік проникав у помешкання жителів Сміли й поки господарі спали викрадав їхнє майно. Крім ювелірних виробів та грошей, непроханий гість не оминав дорогу побутову техніку, електроінструменти й деталі до автомобілів. Протягом місяця зловмисник обікрав більше десятка приватних маєтків, завдавши господарям значних матеріальних збитків. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До Смілянського міськвідділу міліції почастішали звернення громадян із заявами про крадіжки. Усі без винятку являлись власниками приватних будинків. Щоразу виїжджаючи на місце пригоди правоохоронці чули від потерпілих одну й ту ж саму історію. Уночі, коли всі члени родини відпочивали, невідома особа виносила з їхнього помешкання всі коштовності й речі. Експерти проводили ретельний огляд, але жодної зачіпки злодій після себе не залишав.

Працівники карного розшуку опитували жителів міста, перевіряли осіб із числа раніше судимих за аналогічні злочини та місцеві ломбарди. Провівши ряд розшукових заходів, оперативники дізналися важливу інформацію – на одному з місцевих ринків невідомий чоловік нещодавно продавав колеса до автомобіля за символічну плату, які за описом були схожі на викрадені з гаража місцевого жителя. Поспілкувавшись з новим власником коліс, оперативники отримали детальний опис підозрюваного. Під його опис потрапляв 28-річний непрацюючий, раніше судимий місцевий житель, проте за місцем проживання зловмисника не виявилось. Зловмисника було затримано в одному з мікрорайонів міста. Під час огляду затриманого правоохоронці вилучили в останнього речові докази – три мобільні телефони, викрадені напередодні в одному з будинків потерпілих.

Зловмисника відразу було доставлено до міськвідділу міліції, де під тиском незаперечних доказів він зізнався у скоєному. Чоловік розповів, що не працює та вживає наркотики, а на чергову дозу зілля потрібні кошти, тож вночі ходив вулицями міста й обирав будинки, де не було собак. З легкістю відчиняв двері та викрадав їхнє майно. Крадене вивозив автомобілем до міста Черкаси, де на місцевому ринку спродував за низькими цінами.

На цей час правоохоронці працюють по виявленню та поверненню власникам викраденого в них майна. Слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x