Канівських студентів вчили поводитися зі зброєю

Канівських студентів вчили поводитися зі зброєю

На Канівщині у Степанецькому відділенні ДНЗ «Канівське вище професійне училище» 15-17 червня представники Черкаського Молодого Народного Руху, інструктори Української Добровольчої Армії та громадської організації «Наддніпрянський Легіон» провели вишкільне таборування «ЛЕГІОНЕР 2018». Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської ОДА.

До участі у таборуванні було відібрано 30 учнів із закладів освіти області. Учасники таборування за три дні отримали нові знання з основ військової справи. Інструктори навчали учнів основам тактики ведення бойових дій, основами топографії, а також проводили заняття з рукопашного бою та тактичної медицини.

– Ми даємо основні знання з тактики та ознайомлюємо дітей з правилами поведінки зі зброєю. Разом з тим розповідаємо про мінно-вибухові пристрої та тактичну медицину. Завжди говорю дітям, що дуже хочу, аби ці знання ніколи їм не стали у нагоді на практиці. Але ми розуміємо у стані війни ці навички життєво необхідні – зазначив керівник ГО «Наддніпрянський Легіон» Тарас Шевченко.

Також протягом таборування для дітей проводились лекції про військову історію України та про видатних історичних постатей.

Приємною частиною церемонії закриття таборування стало нагородження переможців обласного конкурсу есе «Герої добровольці». Представники Молодого Народного Руху вручили переможцям дипломи та подарунки.

Разом з тим, подяку від управління освіти і науки за вагомий внесок у розвиток національно-патріотичного виховання отримав колектив Державного навчального закладу «Канівське вище професійне училище».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x