Вчена рада обговорила важливі питання розвитку ЧНУ

Вчена рада обговорила важливі питання розвитку ЧНУ

Вчена рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького затвердила перелік проектів фундаментальних і прикладних наукових досліджень, науково-технічних та експериментальних розробок, виконання яких розпочнеться у 2019 році за рахунок коштів Державного бюджету. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Про основні етапи першого конкурсного відбору проектів поінформував проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко. Розглянуло також питання про присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам.

На концептуальних підходах до встановлення вартості навчання у 2018 році в своєму виступі наголосив перший проректор Василь Мойсієнко. Після обговорення доповіді було встановлено вартість підготовки фахівців із вищою освітою при укладанні договорів у 2018 році.

Вчена рада заслухала також звіт проректора з адміністративно-господарської діяльності Юрія Удовенка про матеріально-технічне забезпечення діяльності університету в 2017/2018 навчальному році. Він зазначив, що цьогоріч відбулася трансформація в адміністративно-господарській діяльності університету. Чимало зроблено для поліпшення матеріально-технічної бази, для створення комфортних умов праці, навчання й проживання викладачів та студентів. Було оновлено актову залу та вхідну групу навчального корпусу № 3, відремонтовано спортивну залу в навчальному корпусі № 2, проведено ремонт куполу в обсерваторії, оновлено меблі в аудиторіях. Встановлено насосні станції для підвищення тиску води в гуртожитках. На території студмістечка облаштовується спортивний майданчик. Розпочато відбудову пошкодженого пожежею навчального корпусу № 4. Юрій Удовенко доповів також про те, що планується зробити найближчим часом.

Під час обговорення питання завідувач кафедри хімії та наноматеріалознавстваБорис Мінаєв подякував керівництву університету за сприяння в обладнанні лабораторії, а директор навчально-наукового інституту іноземних мов Людмила Швидка зазначила, що проведення ремонту малої актової зали — аудиторії № 301 — було дуже дочасним.

Вчена рада також затвердила Положення про комісію з питань академічної доброчесності, теми дисертаційних досліджень, навчальні плани, програми навчальних дисциплін, ліцензійні справи, рекомендовані до друку наукові та навчально-методичні праці.

Ректор Олександр Черевко виконав також приємну місію: привітав із ювілеєм доцента кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, заслуженого художника України Івана Фізера. Нагородив грамотами й подяками викладачів навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров’я, директора спортивного клубу «Богдан» Володимира Хіміча та студентів-гравців збірної команди ЧНУ з баскетболу за третє місце в Студентській баскетбольній лізі України. Крім того, Світлана Соколенко, Вадим Ткаченко, Вікторія Супрунович отримали атестати доцентів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x