У Черкаській філії ДП «СЕТАМ» почали надавати послуги з державної реєстрації

У Черкаській філії ДП «СЕТАМ» почали надавати послуги з державної реєстрації

Свій «будинок юстиції», в якому будуть надаватися послуги з державної реєстрації нерухомого майна та бізнесу, створено в Черкаській філії Державного підприємства «СЕТАМ». Днями відбулося урочисте відкриття нового структурного підрозділу. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Нагадаємо, що ДП «СЕТАМ» створено Міністерством юстиції України з метою уникнути зловживань при продажу конфіскованого майна, яке почали реалізовувати через відкритий електронний аукціон. Пізніше його відкрили для всіх, хто хоче продати своє майно. Відтепер послуги підприємства ще розширилися: майно тут можна не лише придбати, а й зареєструвати. Весь спектр послуг із реєстрації землі, нерухомості, бізнесу зможуть отримати як юридичні, так і фізичні особи.

– Ми вже відкрили такі будинки юстиції в 13-ти областях України. Відтепер наші послуги стануть доступними і для жителів Черкаської області, – зазначив заступник директора з питань надання адміністративних послуг ДП «СЕТАМ» Денис Левін.

У зв’язку з децентралізацією Міністерство юстиції у 2014 році передало функції реєстрації органам виконавчої влади, нотаріусам та акредитованим суб’єктам. Проте ще є потреба в таких послугах. Особливо великі незручності сьогодні відчувають підприємства й товариства, яким потрібно виконувати великі обсяги реєстрації землі чи нерухомості.

Як зазначила директор ТОВ «Черкасибуд-1» Світлана Бондаренко, яка вже прийшла на прийом до будинку юстиції СЕТАМу, в ЦНАПі доводиться чекати своєї черги по 2-3 години та й не завжди спеціалісти можуть проконсультувати. Зокрема, стосовно змін до статуту підприємства, передбачених змінами в законодавстві.

– «СЕТАМ» отримав акредитацію і фактично створює додаткову конкуренцію на ринку цих послуг. Це дозволяє зробити їх більш доступними, зрозумілими та прозорими для людей, що є першочерговим завданням для Мін’юсту, – наголосив начальник Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Олександр Свіренюк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x