Черкаський художник Іван Фізер «Молитву за Україну» втілив у своїй виставці

Черкаський художник Іван Фізер «Молитву за Україну» втілив у своїй виставці

У Черкаському обласному художньому музеї відкрилася персональна виставка Івана Фізера — заслуженого художника України, голови обласної організації Національної спілки художників України, доцента кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Повідомляє прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Назву виставці дала центральна частина експозиції «Молитва за Україну», яка складається з 28 графічних і 15 пластичних робіт.
За словами автора, з огляду на неоголошену війну та інші драматичні події в новітній історії України патріотична тематика стала основною для нього упродовж останніх 5 років. Загалом же Іван Фізер представив понад 100 робіт. Мистецька подія є своєрідним звітом з нагоди 65-річчя автора, яке він відзначив 17 червня.
Справжнє задоволення гості отримали від огляду робіт митця, 90% із яких нові. Це пластика, графіка, а також доробок монументальної пластики автора, презентований на фотографіях — пам’ятники, погруддя, меморіали, садово-паркова скульптура та церковне різьблення. Є також кілька творів минулих років, які є знаковими для автора: «Оранта» або «Слава роду козацькому», «Подвиг», «Місячна соната».

Нагадаємо, Іван Васильович Фізер — учасник понад сотні всеукраїнських та міжнародних виставок. Провів 16 персональних художніх виставок. Автор 4 наукових статей у фахових виданнях та 3 навчально-методичних посібників. Лауреат обласної премії імені Данила Нарбута та Всеукраїнської премії «Смарагдова ліра» у номінації «Образотворче мистецтво». Автор близько 10 меморіальних дошок та десятка відомих пам’ятників.
Іван Фізер стояв біля витоків кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва і працює там від дня її заснування — з 2002 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x