Обираємо газонокосарку

Обираємо газонокосарку

* Досвідчені господарі радять вибирати швейцарську або німецьку мотокосу. Прослужить довго, щоправда й коштує недешево. Є хороші китайського виробництва, а є й не дуже якісні німецькі. Треба обирати за потужністю і ціною.
* Якщо у дворі є живлення, то можна обирати електричну модель. Коли ж треба косити за ворітьми, куди не дістає шнур, то краще підійде бензинова.
* Бензинові газонокосарки потужніші, ніж електричні, але важчі і складніші у використанні.
* У бензокоси є два бачки: для бензину, розмішаного з мастилом, і мастила для змащування цапфи. В електричній один – для змащування. У бак бензинової вміщається
1 л бензину, вона має потужність 3,1 кВт. Важить 9 кг, а електрична 6,5 кг. Хоча й має меншу потужність – 1,4 кВт.
* Якщо затуплюються ножі коси, їх гострять спеціальними напилками. На ножах є стрілки, вздовж яких треба робити заточування.
* Перше, на що потрібно звертати увагу при виборі мотокоси, це тип ріжучого інструмента. Для косіння трави та бур’янів підійде коса з натягнутою нейлоновою волосінню. Якщо ж потрібно ще й зрізувати кущі чи очерет, краще купувати з металевими ножами.
* Для вибору потужності коси треба знати розмір ділянки. Для невеликої вистачить потужності до 1 кВт. Є коси з нижнім і верхнім розташуванням двигуна. Оснащена нижнім має потужність 500 Вт і косить траву не довше 15 хвилин. Моделі з верхнім розташуванням двигуна – до 1000 Вт. Ними можна користуватися довше. Чим більша потужність двигуна, тим довше пристрій може працювати без перерви.
* Двигуни внутрішнього згоряння для бензокосарок бувають двотактні та чотиритактні. Чотиритактні зараз популярніші, хоч і важать більше, але вони потужніші. До того ж тихіше працюють і менше вібрують.
* Під час купівлі треба перевіряти, щоб у комплекті був спеціальний пояс. Ним мотокоса кріпиться до тіла й полегшує вагу пристрою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x