«Зчитуємо» інформацію з нігтів

«Зчитуємо»  інформацію з нігтів

Наші нігті – це своєрідний «інформаційний центр». І якщо вміти правильно «зчитувати» з них інформацію, то можна не тільки достовірно визначити поточний стан здоров’я, але й отримати відомості про захворювання, що починає розвиватися. Причому саме нігті першими сигналізують про майбутню проблему задовго до появи конкретних симптомів тієї чи іншої хвороби.

Знебарвлені нігті
Здорові нігті, як правило, рожевого кольору з невеликими рожево-білими лунками біля основи нігтя. Коли нігті стають більш блідого кольору або на них з’являються знебарвлені плями, це може бути попередженням про деякі проблеми зі здоров’ям, про які ви навіть не підозрюєте. Нігті зеленуватого відтінку: ознака наявності бактеріальної інфекції. На нігтьовій пластині з’явилися смужки червоного кольору – це може бути потенційною ознакою наявності інфекції у клапанах серця. Синій або пурпурний колір нігтів свідчить про низький рівень кисню у крові. Блідий колір нігтів: ознака дефіциту вітамінів або анемія. Білий колір нігтів свідчить про захворювання печінки.

Товсті нігті
Попри те, що товсті нігті, здавалося б, сильніші, проте надмірне потовщення нігтя не є нормальним явищем. Якщо нігті завжди мали здоровий вигляд і почали товстішати, то це може свідчити про наявність проблем із легенями. Якщо нігті не тільки товстішають, але також стають нерівними, це явна ознака грибкової інфекції в організмі. Нігті товстішають і стають ламкими – ви можете страждати від захворювання щитовидної залози або псоріазу. Незвичайне потовщення нігтя також може бути ознакою проблем із кровообігом.

Ламкі нігті
Нігті, які здаються крихкими, звичайно, можуть бути результатом поганої звички гризти нігті або різних травм чи ударів. Проте не завжди саме через ці причини нігті стають ламкими. Ламкі або зламані нігті можуть свідчити про дефіцит в організмі фолієвої кислоти, вітаміну С або білка. Вода також украй потрібна для здоров’я нігтів, оскільки недостатня кількість вологи в організмі призводить до сухості й ламкості нігтьової пластини. Нігті можуть стати крихкими через погане харчування або внаслідок анемії. Якщо ваші нігті ламаються, а також з’явилися маленькі дірочки, це може свідчити про те, що ви хворієте на псоріаз.

Нігті ложкоподібної форми

Нігті рівні, гладкі – тоді турбуватися нема про що. Але якщо ви помітили характерні зміни нігтів, придивіться уважно – ця інформація може стати корисною у діагностиці багатьох захворювань.
Увігнуті нігті, у народі називають – «нігті-ложечки» – це ознака наявності внутрішніх проблеми зі здоров’ям. Цей тип нігтів легко ідентифікувати, тому що ніготь починає рости незвично: як правило, здоровий ніготь росте, вигинаючись вниз, а хворий уверх утворює форму ложки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x