Затримали викрадача устаткування з ліфтів та п’ятьох крадіїв люків

Затримали викрадача устаткування з ліфтів та п’ятьох крадіїв люків

У поліції розповіли, як розшукують викрадачів люків та ліфтового обладнання. Інформують в прес-службі Черкаської міської ради.

Правоохоронці цього року зареєстрували 43 порушення за фактом крадіжок обладнання з ліфтів, ще 52 – через викрадення решіток зливової каналізації та люків. Про це під час оперативної наради в мерії повідомив заступник начальника Черкаського відділу поліції ГУПН в області Олександр Овсієнко.

За його словами, наразі їм вдалося затримати одного викрадача устаткування з ліфтів та ще п’ятьох осіб, які поцупили кришки люків.

– Ці злочини, як правило, скоюють одні й ті ж особи, – каже він. – Для прикладу, аби викрасти ліфтове обладнання порушники проникають через решітки оглядових вікон або ж навіть через двері, 70 відсотків із яких не обладнанні сигналізацією. Трапляється і так, що крадіжки відбуваються в кількох під’їздах одночасно. Усе це, зазвичай, здають на переробку.

Для розслідування подібних порушень, як розповів Олександр Овсієнко, поліція напрацювала низку заходів. Передовсім, це перевірка пунктів прийому брухту. Їх нині – 38, вісім – нелегальних.

– У минулому році ми скерували до суду десять справ порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом, – говорить він. – Усі протоколи були скасовані. Люди не понесли ніякої адміністративної відповідальності. Ці пункти працюють у приватному секторі, їхні власники пояснюють ніби купують цей метал для власного побутового використання, наприклад, для будівництва.

Окрім того, за словами Олександра Овсієнка, працівники поліції перевіряють осіб, які схильні до скоєння подібних правопорушень, та переглядають відео з камер спостереження, що встановленні в місті.

– Для відкриття кримінального провадження слідству потрібна документально підтверджена інформація про вид, кількість і вартість майна. Щоб ми могли кваліфікувати ті чи інші дії, – зауважує він. – Хотілося б у найкоротший термін отримувати такі дані від комунальників.

Як додала директор департаменту організаційного забезпечення Лілія Маліщук, влітку, аби в Черкасах було безпечніше, встановлять ще 28 нових камер.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x