Понад 70 кілометрів автодороги на Черкащині капітально відремонтують

Понад 70 кілометрів автодороги на Черкащині капітально відремонтують

Цього року, з ініціативи начальника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Владислава Демиденка, яка була підтримана керівництвом Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) та, за сприяння голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка, розпочалася реалізація масштабного державного інвестиційного проекту «Реконструкція та капітальний ремонт автомобільної дороги державного значення Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (через м. Кременчук)-Маріуполь, Черкаська область». Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби САД у Черкаській області.

Проектом передбачено проведення ремонту на 87,8 кілометрах автомобільної дороги Н-08, на всій її протяжності в Черкаській області. З них, 76,2 кілометрів автодороги Н-08 відремонтують капітальним ремонтом та 11,6 км цієї автодороги реконструюють. Із моменту побудови цієї автодороги і до тепер реконструкція та капітальний ремонт не проводилися, міжремонтні терміни перевищено в 5 разів. Дорога Н-08 на території Черкаської області побудована за параметрами ІІ-ІІІ технічної категорії у 70–80 роках минулого століття.

Понад 70 кілометрів автодороги на Черкащині капітально відремонтують

Стан автодороги Н-08 в Черкаській області свідчить про інтенсивне руйнування всіх основних складових дороги та неможливість її відновлення за рахунок виконання поточних ремонтів.

У межах ремонтних робіт буде проведено реконструкцію 7 мостів та шляхопроводів на автодорозі Н-08 загальною довжиною понад 144 метри. Ці штучні інженерні споруди на даний час не відповідають вимогам сучасних навантажень вантажівок та інтенсивного автомобільного трафіку, деякі з них мають часткові руйнування конструкцій.

Автомобільна дорога Н-08 – є важливою складовою розвитку економіки Черкаського краю, а також має важливе загальнодержавне соціальне значення для семи областей України.

Проведення капітального ремонту автомобільної дороги Н-08 сприятиме підвищенню соціально-економічного розвитку аграрних та промислових районів Черкаської області, їх інноваційній та інвестиційній привабливості, забезпечить комфортний та безпечний проїзд людям, покращить безпеку дорожнього руху.

Проведення капітального ремонту є найбільш доцільним та економічним варіантом, який дозволить привести дорогу до належного експлуатаційного стану та підвищити її пропускну здатність, відновити земляне полотно, влаштувати дорожній одяг, відремонтувати мости та шляхопроводи та забезпечити безпечний проїзд. Після виконання робіт з капітального ремонту автодороги Н-08, економія матеріалів на експлуатаційне утримання становитиме понад 2,3 млн грн, економія ресурсів становитиме – майже 600 тис. грн. Це досягатиметься за рахунок скорочення витрат на ліквідацію вибоїн та нерівностей, зменшенню робіт з утримання та робіт зі щорічного поновлення дорожньої розмітки тощо.

При проведенні капітального ремонту автодороги Н-08, який передбачає підсилення основи дорожнього одягу, зникне необхідність проведення поточних ремонтів кожні 2-3 роки. Витрати на проведення капітального ремонту на третину менші від витрат на проведення поточних ремонтів у період міжремонтних та гарантійного термінів експлуатації автодороги.
Загальна економія витрат на експлуатацію та утримання автодороги Н-08 після проведення капітального ремонту становитиме майже 3,4 млн грн щороку.

Вартість цього масштабного інвестиційного проекту оцінюється у понад 2 млрд грн. Фінансуватиметься проект з Державного бюджету у рамках Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2013-2018 роки, Транспортної стратегії України на період 2020 року. Ремонт автодороги проходитиме протягом 4 років. Розпочнеться він вже цього року з виготовлення проектної документації на капітальний ремонт і реконструкцію. Виконання робіт з капітального ремонту та реконструкції автодороги Н-08 планується окремими чергами протягом наступних трьох років – з 2019 по 2021 рік. Завершаться ремонтні роботи у 2021 році поетапним введенням відремонтованих ділянок в експлуатацію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x