У Черкасах пояснили, що потрібно судам від преси

У Черкасах пояснили, що потрібно судам від преси

Ефективну співпрацю судової гілки влади зі ЗМІ, нові підходи до комунікацій та як інформувати громадськість про права обговорили сьогодні в приміщенні апеляційного суду Черкаської області (вул. Верхня Горова, 29 у м. Черкаси). Містяни мали можливість взяти участь у другому загальнонаціональному форумі «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці». Захід відбувся у форматі конференц-відеозв’язку, інформує власний кореспондент «Нової Доби».

До обговорення долучилися судді, прес-секретарі та особи, що відповідальні за зв’язки з громадськістю, інші представники місцевих загальних судів Черкащини, а також журналісти місцевих видань.

– Дуже багато в пресі інформації з приводу того, що суди не гідно виконують свою роботу. Нам як представникам судової гілки влади треба цю позицію, яка склалася у суспільстві, засвідчувати. Говорити про те, як ми працюємо і які дійсно покладені обов’язки на роботу суду, яка сама процедура роботи в суді, – пояснює начальник територіального управління Державної судової адміністрації України у Черкаській області Світлана Шевченко. – Можливо, суспільство не зовсім розуміє саму процедуру. ЗМІ отримали якийсь «гарячий» матеріал, показали його, а через деякий час про нього забули. А далі по цій справі йде судовий процес, у якому багато учасників. У кожного в судовому процесі є свої права. Наше завдання розповідати громадськості через ЗМІ, що в нас є свої задачі, процедури, виписані норми законів тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x