Черкаські спортсмени гідно представляють область на всеукраїнських та міжнародних змаганнях

Черкаські спортсмени гідно представляють область на всеукраїнських та міжнародних змаганнях

Про вагомі здобутки у галузі черкаського спорту, досягнення спортсменів на змаганнях національного рівня, їхні потреби й плани на майбутнє говорили на прес-конференції, що відбулася вчора у прес-центрі «Нової Доби», інформує власний кореспондент видання.

Так, заступниця начальника управління у справах, сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, майстер спорту України Катерина Коваленко наголосила, що на сьогодні Черкаська ОДА та управління основні свої зусилля спрямовує на покращення умов, в яких перебувають спортсмени, коли представляють область на будь-яких змаганнях, а також мають у планах проведення навчально-тренувальних зборів спортсменів та розвиток боксу на Черкащині.

Черкаські спортсмени гідно представляють область на всеукраїнських та міжнародних змаганняхВодночас тренер-викладач з академічного веслування КЗ «Школа вищої спортивної майстерності» Черкаської області, заслужений тренер України Михайло Гуленко розповів про участь черкаських спортсменів у Всеукраїнських змаганнях з веслування серед молоді до 23 років:
– На цих змаганнях наші спортсмени виступили гідно. «Двійка» парна стала чемпіонами України, «одиночник» посів третє місце і в складі збірних команд Іван Тищенко здобув у парній «четвірці» срібну нагороду, а Андрій Сазонов і Дмитро Крсанюк – бронзові. Плани на наступне змагання – парна «двійка» відстоюватиме свої позиції на особистому чемпіонаті, щоб згодом взяти участь у чемпіонаті Європи серед молоді до 23-х років, який відбудеться в кінці літа, а Іван Тищенко тренерською радою та НОКівським комітетом був затверджений для участі в юнацьких Олімпійських іграх. У нас є ліцензія, і два спортсмени виборюватимуть це право. Тому їх посадили в один екіпаж і це право вони виборюватимуть на Чемпіонаті в Чехії, після чого буде відбур у місті Києві при участі НОК, допінгових служб. Один поїде на юнацькі ігри, інший буде запасний, – наголосив тренер.

За його словами, єдина проблема спортсменів-веслувальників – дороговартісний інвентар, що коштує близько 8 тисяч євро (така ціна «одиночки»). Спортсмени сподіваються, що зможуть позичити у сусідніх областей або ж знайдуть необхідні гроші для його придбання.

Черкаські спортсмени гідно представляють область на всеукраїнських та міжнародних змаганняхА самі спортсмени відділення ШВСМ із академічного веслування Іван Тищенко, Дмитро Краснюк та Андрій Сазонов, розповіли про труднощі боротьби на водних доріжках та про свої здобутки на змаганнях чемпіонату України з академічного веслування серед молоді до 23 років, що відбувся з 15 по 17 червня в столиці.
– Нині всі сили покладаємо для підготовки до чемпіонату світу, який відбудеться в Чехії. Дистанція складатиме 2 000 метрів, – зауважив Іван Тищенко.

– На попередніх змаганнях ми виконали нормативи на майстрів спорту. Проте це далеко не кінцева мета, потрібно рухатися далі, адже майстер спорту – це проміжний етап. Основні наші конкуренти сьогодні – Київ і Дніпро, – говорить Андрій Сазонов.

Черкаські спортсмени гідно представляють область на всеукраїнських та міжнародних змаганняхНа заході була присутня і директорка ОДЮСШ «Олімпія» ГО ЧО ФСТ «Україна» Лідія Ленська. Вона розповіла про здобутки спортсменів у спортивній гімнастиці, зазначивши, що спортсмени Черкаської області виборюють нагороди міжнародних змагань та мають високий рівень спортивної підготовки.
– Нині пишаємося тим, що Назар Чепурний, черкаський гімнаст, майстер спорту і вихованець ОДЮСШ «Олімпія» ГО ЧО ФСТ «Україна», цьогоріч представляв Черкащину у низці міжнародних змаганнях у Казахстані, Латвії, отримав Кубок Стелли Захарової, став дворазовим чемпіоном України серед юнаків, чемпіоном Всеукраїнської гімназіади олімпіади, привіз три нагороди зі Всесвітньої гімназіади, яка була в Марокко, і ось у Баку виборов ліцензію на участь в ІІІ Юнацьких Олімпійських іграх, – наголосила Лідія Ленська. – Сьогодні також 8 вихованців ОДЮСШ «Олімпія» ГО ЧО ФСТ «Україна» входять до складу національної збірної команди України, також до молодіжного чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики готуються спортсмени Дмитро Шишко та Ілля Ковтун, – зазначила Лідія Ленська.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x