Стрільці Черкащини мріють про власну тренувальну базу в області

Стрільці Черкащини мріють про власну тренувальну базу в області

Нині на обладнанні світового класу у Черкасах відбувається відкритий чемпіонат із кульової стрільби міжнародного рівня. Про це на прес-конференції у «Новій Добі» розповіла тренер-викладач КДЮСШ № 2 ЧМР (перший тренер срібного призера ОІ Сергія Куліша), майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби кульової Наталя Чепурна, повідомляє власний кореспондент.

– Черкаська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2 давно співпрацює з польським стрілецьким клубом «Калібр». От завдяки цій співпраці нам удалося до Черкас привезти з Польщі обладнання – 22 стрілецькі установки, на яких нині і відбуваються змагання. Це вартувало досить багато і зусиль, і грошей, але ми це зробили, – коментує Наталя Чепурна.

На змагання з’їхалися представники 6 областей України (Київська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Полтавська, Черкаська і Донецька), беруть участь у чемпіонаті і черкаські стрільці, а також польські спортсмени. У цілому – понад 60 учасників. Нині відбувається перший старт у Палаці спорту «Будівельник». Стрілятимуть окремо по змінам чоловічий пістолет – жіночий пістолет, чоловіча гвинтівка – жіноча гвинтівка.

– Для Черкас ці змагання – чудова нагода, щоб стати столицею стрілецького спорту в Україні. Оскільки 10 червня єдина тренувальна база для стрільців згоріла у місті Львів, а це трагедія для всіх спортсменів, то в державі не лишилося більше спеціалізованих критих майданчиків для тренувань і змагань, – говорить спортсменка. – Зробити тренувальний майданчик у Черкасах можливо, проте лише після того, як буде виокремлено під ці потреби спеціальне приміщення. Про це ми, стрільці, мріємо уже досить давно і ведемо переговори з міською владою не перший рік. Я говорю про приміщення колишньої тютюнової фабрики. Проте, якщо все ж ми зможемо обладнати там сучасний стрілецький тир, до нас приїжджатиме не лише вся Україна, а й світові спортсмени.

– Наші спортсмени – великі молодці, адже щойно завершився один чемпіонат, як вони вже провели відкриття наступного і гідно представляють область на змаганнях, – резюмувала Катерина Коваленко, заступниця начальника управління у справах, сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, майстер спорту України. – Дай Бог, аби зі змагання вдалося провести і в наступному році, адже дуже хочеться, щоб вони були і таким чином розширювали можливості нашої області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x