Завдяки допомозі АПК «Маїс» будинки-інтернати забезпечені посівним матеріалом

Завдяки допомозі АПК «Маїс» будинки-інтернати забезпечені посівним матеріалом

Щорічна турбота агропромислової компанії «Маїс» про малозабезпечених, непрацездатних громадян нашого краю стало нормою. Доброчинність, вважає колектив підприємства, повернеться їм сторицею, а зроблена добра справа – сподіваються, надихне й інших!

– Із фірмою «Маїс» співпрацюємо вже багато років, – розповідає завідувач сектору стаціонарних установ Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Микола Моцний. – На початку кожного року визначаємо потреби будинків-інтернатів у сортовому насінні кукурудзи і соняшника. Майже всі 14 наших інтернатів мають від 40 до 170 гектарів землі. Власних ресурсів, щоб засіяти поля у нас не вистачає, тому з радістю приймаємо таку благодійну допомогу. Адже підопічні інтернатних установ в першу чергу мають бути забезпечені свіжими овочами, фруктами, молоком і м’ясом.

Цього року керівництво «Маїсу» також не залишило будинки-інтернати без допомоги, виділи насіння кукурудзи і соняшника, завдяки якому підсобні господарства інтернатів зможуть засіяти 137 гектарів кукурудзи на зерно, 97 гектарів на силос, 61 гектар на зелений корм та 38 гектарів соняшнику.

Головне призначення цих полів – виростити необхідні корми для підсобних тваринницьких ферм, де утримуються корови, телята, свині, птиця. Завдяки цьому продукти харчування в інтернатних установах системи соціального захисту вдвічі дешевші від ринкових.

Директори інтернатів запевняють, що підтримка «Маїсу» – не просто разова благодійна акція, а щоденна відчутна допомога протягом року.

Про це «Новій Добі» повідомили в департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА.

– Немічних людей щодня треба годувати, лікувати, підтримувати їхній побут. Державного фінансування на все не вистачає. Тому й запланували цього року посіяти 15 гектарів кукурудзи на зерно, зелений корм і силос, щоб вигодувати майже сотню поросят та 12 голів ВРХ. Це дозволить нам повністю забезпечити потреби інтернату в м’ясі та молоці, – ділиться своїми щоденними нуждами заступник директора Будищенського будинку-інтернату Юрій Радванський.

Поділяє ці турботи й керівник Звенигородського будинку-інтернату Василь Чорновіл: «Скрутний час переживає українське суспільство загалом, а з ним і ми – структури, які опікуються немічними, безсилими, хворими людьми, неспроможними обійти себе. У нашому будинку-інтернаті для інвалідів та престарілих на повному догляді 322 особи, на їхнє утримання – затишне проживання, поживне харчування, належну медичну допомогу та навіть на проводи у Вічність – потрібні великі кошти. Тому справжньою опорою для інтернату стало підсобне господарство. У нас є поля, де вирощуємо овочеві і кормові культури, є ферми, де утримуємо і свиней, і корів. У минулому році стовідсотково забезпечили потреби у м’ясі і молоці, овочами, на 70 відсотків картоплею. І виходить – є гроші, немає грошей, а зарізали порося, та й маємо м’ясо, а до нього молоко, картоплю, крупи, салати».

Керівництво ТОВ АПК «Маїс» розуміє всю необхідність підтримки таких установ, які опікуються тяжкохворими, непрацездатними людьми. Тому свій посильний внесок сприймають не як тягар, а радше як свій людський обов’язок, після виконання якого на душі стає легко і спокійно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x