Проганяємо птахів від вишень

Проганяємо птахів від вишень

* У пластиковій пляшці прорізати віконечка зі стулками. Стулки відігнути назовні, приклеїти до них довгі смужки з поліетиленового пакета чи фольги. Пляшку надіти гор­лечком на стержень (звільнена від листя гілка або довга тонка ломака, прикріплена до стовбура дерева) так, щоб вона вільно оберталася. Вітер обертатиме це пугало, фольга шелестітиме і відлякуватиме птахів.
* Прив’язати до верхніх гілок великі целофанові пакети за одну ручку. Можна просто розвісити по всьому дереву пакети. Навіть невеликий вітер створюватиме неприємний для пернатих шурхіт.
* Просвердлити, пробити чи пропалити розпеченим цвяхом у краю CD-диска отвір, пропустити через нього тонку мотузку і підвісити на дереві. Вільно обертаючись, диск відбиває сонячне світло, створюючи навколо масу яскравих відблисків, що лякають пернатих злодіїв. Подібний ефект дадуть порожні залізні пляшки з-під пива, новорічний дощик або плівка зі старих аудіо- чи відеокасет.
* Якщо дерево не дуже високе, накиньте на нього дрібну рибацьку сітку або старий тюль. До речі, спеціальні сітки для захисту від птахів є у продажу.
* Якщо є стара хутряна шапка, навесні підкладіть її кішці, щоб вона вивела в ній кошенят. В період нашестя птахів прив’яжіть шапку на вершечок дерева. Вона не лише має вигляд хижака, а й пахне ним, тому діє.
* Доки вишні ще зелені, розвісьте по всьому дереву червоні кришечки від пляшок. Птахи скуштують їх і запам’ятають, що на цьому дереві ростуть неїстівні плоди. Коли ж достигнуть справжні вишні, вони ними цікавиться не будуть.
* Любителі слухать на вулиці радіо, можуть поєднати розвагу з користю. Причепіть приймач або приладнайте виносну колонку до стовбура дерева. Доки з неї лунатиме музика чи голоси дикторів, птахів поблизу не буде.
* Візьміть футбольний м’яч, обтягніть його однотонною тканиною темних кольорів і нашийте на неї по «екватору» опудала червоні, жовті, білі та чорні гудзики. Саме такого кольору очі зазвичай мають птахи-хижаки. Опудало варто підвісити в кроні дерева за верхню час­тину, щоб воно вільно оберталося під дією вітру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x