За криницями з цілющою водою в Лебединському лісі доглядають монахині

За криницями з цілющою водою в Лебединському лісі доглядають монахині

Недалеко від Свято-Миколаївського жіночого монастиря в Лебедині Шполянського району б’є цілюще джерело. У лісному яру, куди веде стежка з дерев’яних круглих сходинок, обладнано дощатий настил біля трьох криниць.

– Цим лісом із Константинополя ще 1654 року їхав святитель Афанасій Пателарій, його ще називають Лубенський чудотворець. Під час ночівлі йому приснилося джерело, – розповіла легенду монахиня, яка чергувала біля криниць. – Афанасій здивувався такому видінню, ударив палицею по дереву, яке бачив уві сні, й з-під нього пішла вода. Нині мощі Афанасія зберігаються в Благовіщенському кафедральному соборі в Харкові. А хрест тут стоїть для спасіння, могили його немає.

Воду з цього джерела не лише п’ють, ай обливаються нею. Для охочих зцілитися облаштовано шість кабінок, є відра, кухлики й пляшки. По черзі за джерелом доглядають монахині. Вони розкажуть і порадять вірянам, як правильно організувати обряд для одужання.

Розповідає кореспондент «Нової Доби».

– Прочитати «Отче наш», роздягнутися й облитися святою водою, обов’язково починаючи з голови, – каже черниця. – А головне – вірити в Бога й зцілення. Адже Господь бачить душу кожного. Тут можна вилікувати будь-які хвороби.
За її словами, до Магдалинівської (так названо на честь першої ігумені монастиря Магдалини) криниці приїжджають щодня. Надто людно на свята, зокрема Водохреща, попри 25-градусний мороз. Приїжджають також із закордону. Були з Польщі, Німеччини, навіть відвідували це православне місце мусульмани.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x