За вихідні на водоймах області загинуло 3 людини

За вихідні на водоймах області загинуло 3 людини

Із початку липня на водоймах області загинуло 4 черкащан. Головною причиною нещасних випадків стало недотримання громадянами правил безпечної поведінки на воді. Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані.
Лише за останні вихідні в області на воді загинуло 3 людини. Дві трагедії на воді сталися у Лисянському районі. Про це «Новій Добі» стало відомо з прес-служби УДСНС України в Черкаській області.

Так, 7 липня, у селі Вотелівка, 60-річний чоловік перебуваючи у нетверезому стані спробував освіжитися у воді місцевого ставу де врешті потонув.

Наступного дня під час відпочинку компанії людей на березі річки Гнилий Тікич до води пішов та потонув 58-річний чоловік. Тіло загиблого на поверхню підняли місцеві жителі.

Цього ж дня о 16:20 оперативно-диспетчерська служба Управління отримала повідомлення про те, що у селищі Стеблів К-Шевченківського району під час відпочинку на річці Рось зник 66-річний чоловік. Місцеве населення одразу організувало пошуки, проте зниклого знайти не вдалося. Для продовження пошукової операції на місце події 9 липня очікується прибуття водолазів Смілянської пошуково-рятувальної групи комунальної водолазно-рятувальної служби Черкаської обласної ради.

Загалом, цього року на водоймах області сталося 43 надзвичайні події на воді під час яких 35 людей потонули, 25 вдалось врятувати.

Зважаючи на погіршення оперативної обстановки на водоймах, Управління ДСНС України у Черкаській області звертається до усіх громадян: – Аби запобігти та уникнути трагедій під час відпочинку, дотримуйтесь елементарних правил безпеки!
• відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;
• температура води повинна бути не нижче +17 °С;
• ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;
• не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;
• не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
• не заходьте у воду в стані алкогольного сп\’яніння;
• не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;
• перебувайте у воді не більше 20 хвилин, до того ж цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 – 5 хвилин;
• слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру;

Шановні громадяни! Дбайте про власну безпеку! У випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x