«Аеропорт Черкаси» та «Облпаливо» – найбільші боржники з виплати зарплати

«Аеропорт Черкаси» та «Облпаливо» – найбільші боржники з виплати зарплати

Найбільшими комунальними підприємствами-боржниками із виплати заробітної плати в обласному центрі є «Аеропорт Черкаси» та «Облпаливо», керівники яких станом на 11 квітня заборгували працівникам 1 632,9 тис. грн. та 498,6 тис. грн. відповідно.

Про це «Новій Добі» повідомили в департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА.

Про це на засіданні тимчасової комісії обласної державної адміністрації з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, що відбулося 15 квітня, заявила перший заступник голови облдержадміністрації Наталія Старікова. На думку заступника, подібна ситуація вже давно потребує втручання та негайного вирішення.

– За оперативними даними станом на 11 квітня 2014 року загальна сума боргу з заробітної плати становила 18,8 мільйона гривень, з них на комунальні підприємства області припадає 3,5 мільйона гривень, або майже 19% загального боргу. Це недопустиме зростання заборгованості. Тому основна мета нашої зустрічі – розібратися в причинах виникнення таких сум, а також віднайти механізми їх якнайшвидшого погашення, – звернулася до членів комісії Наталія Володимирівна.
Крім того, за словами заступника директора Департаменту соціального захисту населення Олега Шимчука, заборгованість із виплати заробітної плати є і на підприємствах Черкаської міської ради, зокрема КП «Черкасиелектротранс» – 528 тис. грн. та КП «ЧЕЛУАШ» – 200 тис. грн.

Вирішення питання погашення заборгованої заробітної плати на цих підприємствах перший заступник міського голови Віктор Беззубенко бачить у системній підтримці з боку обласної та міської влади, а також у допомозі відродити потужність підприємств, завантаживши їх роботою, пошуком замовників.

У свою чергу такі збиткові підприємства, як КП «Аеропорт Черкаси» потребують кардинальних та рішучих дій щодо вирішення питання погашення заборгованої заробітної плати. Враховуючи важливість цього питання, Наталія Старікова запропонувала найближчим часом провести засідання, на якому мають бути запропоновані шляхи відродження аеропорту, або його повна ліквідація.

– У найближчий час проведемо нараду, на якій зі спеціалістами різного профілю порадимося, як діяти надалі в цій ситуації. Нам необхідно визначитися, чи ми відроджуємо Черкаський аеропорт, чи закриваємо його. Оскільки надалі накопичувати такі борги просто недопустимо, – наголосила перший заступник голови облдержадміністрації.

Окрім того, Наталія Старікова запропонувала керівникам комунальних підприємств у письмовому вигляді викласти їхнє бачення подальшого функціонування, а також надати графіки погашення заборгованості із заробітної плати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x