Фестивалити й вчити англійську: в Черкасах стартував фест «Speak Out»

Фестивалити й вчити англійську: в Черкасах стартував фест «Speak Out»

Соціальне, спортивне, волонтерське й навчальне спрямування для понад 300 студентів із усієї України пропонує фестиваль активної молоді Speak Out 2018. Так 30 волонтерів із дев‘яти штатів США забезпечать повноцінне вивчення розмовних англійської/американської мови безпосередньо через спілкування з носіями мови. Також фестиваль Speak Out в Україні поєднує в собі подорожі, благодійність, спортивні турніри, вуличні соцопитування за європейськими тестами та вечірні концерти. Про це організатори заходу розповіли сьогодні на прес-конференції у прес-центрі «Нової Доби».

Фестивалити й вчити англійську: в Черкасах стартував фест «Speak Out»Керівниця фестивалю Ірина Недельчева зауважила, що цей проект – багаторівневий, включає в себе різні спрямування: спортивне, освітнє і волонтерське, а основний акцент захід спрямовує на активну студентську молодь, яка приїхала із абсолютно різних куточків нашої країни. Географія учасників досить широка – Львів, Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Черкаси. У цілому участь у фесті беруть студенти з 23 міст України і є гості навіть із-за кордону.

– Фестиваль дає можливість їм брати на себе відповідальність, робити важливі дзвінки, спілкуватися з різними соціальними групами. А також реалізовувати свої креативні ідеї та генерувати сам проект, – говорить пані Ірина.

Це вже четвертий фестиваль, що організовує всеукраїнський студентський рух Campus Ukraine. Основна мета проекту – самовизначення та розвиток молоді, залучення студентів до волонтерства, соціальної діяльності та активної життєвої позиції.

Фестивалити й вчити англійську: в Черкасах стартував фест «Speak Out»

Анатолій Демінко, керівник студентського руху Campus Ukraine наголосив, що студенти – не бідна молодь, яка потребує допомоги, а це когорта громадян, які можуть і самі дати багато чого й навчити новому:
– Campus створює дружнє ком\’юніті для студентів, в якому вони можуть знайомитися, зростати, розвиватися разом. А такі проекти як Speak Out створють соціальний імпульс для молоді міста, в якому проводиться проект.

Для проведення фестивалю організатори щораз обирають нове місто, аби молодь відкривала для себе Україну. Цьогоріч студенти знайомляться із Черкасами. Передували їм Моршин, Трускавець та Вінниця.

Проект відбувається за підтримки Черкаської міської ради, департаменту освіти та гуманітарної політики, Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Місто надало фестивалю Долину троянд, стадіони для проведення заходів. Черкаський національний університет забезпечив англійський табір аудиторіями.

Фестивалити й вчити англійську: в Черкасах стартував фест «Speak Out»– Ми раді такій співпраці, тому що хочемо залучати молодь до активної позиції, до волонтерства. Важливо, щоб змінився світогляд молоді від споживача до того, хто проактивний. А вивчення мови з носіями надзвичайно допомагає. Я сам мав можливість бути в Штатах і знаю, що таке приїхати з початковим рівнем мови і поїхати вже з розмовним рівнем, – зазначив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов.

Фестивалити й вчити англійську: в Черкасах стартував фест «Speak Out»Соціально активна молодь – та, яка допомагає, переконаний Дмитро Нетребенко, відповідальний за зв\’язок з містом на Speak Out 2018.
– Ми співпрацюємо з департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради й «Центром гостинності» міста Черкаси. Студенти відвідають 130 сімей учасників АТО і малозабезпечені сім\’ї, щоб поспілкуватися та принести невеликі подарунки. Також у місті будуть проходити соцопитування для молоді за європейськими тестами.

Відвідати молодіжні вечори в Долині троянд можуть усі охочі. На них чекає свято фарб, танцювальний флешмоб, квест, вершковий батл, локації із європейськими тестами, відкритий урок англійської та фотозони.

Програма фестивалю Speak Out 2018 у місті Черкаси:

9-15 липня – на базі ЧНУ ім. Б.Хмельницького, 4 корпус – інтенсиви з розмовної англійської за оригінальною інтерактивною програмою.

9 липня 20.00 – початок відкриття Speak Out 2018 у Долині троянд

10 липня 19.30 – колір FEST, танцювальний флешмоб у Долині троянд

11 липня 20.00 – American-Ukrainian Party, відкритий урок англійської мови у Долині троянд

12 липня 19.30 – міський квест та вершковий батл у Долині троянд

13 липня – соціальна акція – допомога сім\’ям учасників АТО та малозабезпеченим сім\’ям.

13 липня о 20.00 – гала-концерт з учасниками \”Голос Країни\” та іншими музикантами у Долині троянд

14-15 липня з 10.00 до 16.00 – турнір з міні-футболу серед черкаської молоді віком від 15 до 25 років. Центральний стадіон, штучні поля.

14 липня о 20.00 – закриття фестивалю Speak Out 2018 у Долині троянд

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x