У Кам\’янці навчали, як діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів

У Кам\’янці навчали, як діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів

Із метою попередження підвищення обізнаності, а також попередження загибелі і травмування цивільного населення внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами, 9 липня співробітники Кам’янського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області серед населення міста Кам’янка провели тематичну інформаційно-роз’яснювальну роботу. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби УДСНС України в Черкаській області.

Із початку року на території Черкаської області фахівцями піротехніками ДСНС вилучено та знищено 267 вибухонебезпечних предметів.

Майже щодня сапери аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Черкаській області проводять роботу щодо обстеження території області, виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Всі розсудливі та обачні люди розуміють, що будь які боєприпаси небезпечні, а ті що пролежали тривалий термін у землі небезпечні ще більш. Їх не можна самостійно переносити, розбирати і взагалі проводити над ними будь-які дії, адже це може призвести до трагічних наслідків. Однак, попри просту логіку, щорічно фіксуються випадки загибелі людей саме в результаті безглуздого поводження людей із вибухонебезпечними «знахідками».

Під час спілкування, рятувальники розповідали громадянам про правила поведінки з небезпечними предметами та про небезпеку, яку вони становлять для здоров\’я та життя людини. Особливо важливою складовою навчання стали поради щодо першочергових дій, у випадку виявлення такого небезпечного предмету.

Пам’ятайте: ступінь безпеки боєприпасів, що не вибухнули, визначається тільки фахівцями піротехнічної групи. Тільки фахівець особисто приймає рішення про спосіб транспортування та знешкодження вибухонебезпечних предметів. Ваша безпека залежить саме від Вас!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x